Έκτακτο: Η δήλωση των 3 δημάρχων για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στους 3 Δήμους

Η παραχώρηση ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου με τους δήμους Γλυφάδας, Αλίμο και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, στο Μαξίμου.

Δήλωση Δημάρχων Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Αλίμου Α. Κονδύλη, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλου για την παραχώρηση εκτάσεων του παραλιακού μετώπου στους τρεις Δήμους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των τριών δημάρχων:

isagogika
Στη συνάντησή μας σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Μπαλάφα και τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα και της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης των ακτών μας από το κράτος στους Δήμους μας.

Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, έπειτα από διαβουλεύσεις μηνών εκ μέρους των Δημοτικών μας Αρχών και διεκδικήσεις δεκαετιών εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στόχος μας είναι πλέον το παραλιακό μας μέτωπο να αναβαθμιστεί, να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, για την εποικοδομητική συνεργασία και για το πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή μας, στη Νότια Αθήνα, υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία Κράτους – Αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού είναι κρίσιμο, για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της χώρας, να προχωρήσει σε συνεργασία και συνεννόηση  με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα όποια προβλήματα να βρίσκουν λύσεις συναινετικές.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανάγκη και περιθώριο για δημιουργική συνεργασία, ώστε να επιλυθούν σοβαρές εκκρεμότητες και να έρθει ανάπτυξη ισόρροπη, βιώσιμη, ολοκληρωμένη, ωφέλιμη για την εθνική οικονομία, αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες.

isagogika-end

Η συμφωνία μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμων, αφορά στην παραχώρηση ακινήτων του παραλιακού μετώπου, από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:

“Η σημερινή είναι μια ιστορική ημέρα για τη Γλυφάδα μας, για την πόλη μας.

Το παραλιακό μέτωπο αποδίδεται στο Δήμο μας, για να αξιοποιηθεί επιτέλους προς όφελος των πολλών και με μοναδικό γνώμονα το καλό της Γλυφάδας και των δημοτών.

Μια διεκδίκηση δεκαετιών υλοποιείται, έπειτα από πολύμηνες διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις που κάναμε από κοινού με τους φίλους Δημάρχους Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Ευχαριστούμε τους Υπουργούς κ. Φλαμπουράρη και Μπαλάφα, τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα και τον επικεφαλής της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη με τους συνεργάτες του που συμμετείχαν με καλή πίστη και εποικοδομητική διάθεση στις διαπραγματεύσεις.

Πλέον οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας με όρους πρακτικούς και ουσιαστικούς, χωρίς τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τις επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες που μας εγκλώβιζαν. Και αυτό το πετύχαμε με επίπονη, συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια.

Μια νέα σελίδα ανοίγει για τη Γλυφάδα, με καινούργιες δυνατότητες για την παραλία μας, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος.

Το παραλιακό μας μέτωπο ήδη την τελευταία διετία αναβαθμίζεται και νοικοκυρεύεται. Τώρα πλέον θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής. Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που θα λάβουν χώρα βάσει σχεδίων και μελετών.”