Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ &
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
 

σας προσκαλεί στην ομιλία – συζήτηση με θέμα:

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Παρασκευή

13/11/2015

18:30 – 20:30

Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Λ. Κύπρου 68 Αργυρούπολη

Είσοδος ελεύθερη

Όταν ακούμε τη λέξη απώλεια στο νου μας έρχεται συνήθως ο θάνατος, η αλήθεια είναιόμως ότι στη ζωή οι απώλειες είναι πολλές και διαφορετικές.

Μερικά παραδείγματα απωλειών εκτός του θανάτου είναι: Μετακόμιση, αλλαγή σχολείου, διαζύγιο, ασθένεια, εφηβεία. Ελάτε στη συνάντηση για να μάθετε το πως να στηρίζετε τα παιδιά όταν βιώνουν απώλειες. Ελάτε να μοιραστείτε τις δικές σας απορίες αλλά και να μάθετε το ποιοι είναι οι κατάλληλοι τρόποι στήριξη ενός παιδιού που πενθεί τις σημαντικές απώλειες στη ζωή του.

Ομιλήτρια:

Νάνσυ Ψημενάτου – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ειδικευμένη σε θέματα που αφορούν τη στήριξη του παιδιών και αλλά και των ενηλίκων που πενθούν,  την οποιαδήποτε απώλεια και την επιμόρφωση των ατόμων που βρίσκονται κοντά σπαιδιά και ενήλικες που πενθούν – σε οποιαδήποτε πλαίσιο και αν ανήκουν.

Τα «Μαθήματα Ζωής» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία έχουν έναν φιλόδοξο σκοπό. Να αποστιγματίσουν το πένθος και την απώλεια. Να θυμίσουν στον κόσμο πόσο ζωτικής σημασίας είναι το να εκφράζουμε -ενήλικες και παιδιά – το πένθος μας, και πόσο καταστροφικό και επικίνδυνο είναι όταν δεν το κάνουμε.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.