Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για την αντιμετώπιση των έντονων θερμοκρασιακών καιρικών φαινομένων.

 

Επισημαίνεται πως από την Τρίτη 11-06-2024 έως και την Παρασκευή 14-06-2024 η θερμοκρασία προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα υψηλή.

 

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης κατά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες θα διαθέσει για τους ευάλωτους συμπολίτες μας την κλιματιζόμενη ισόγεια αίθουσα του Ά Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης επί της οδού Αλεξιουπόλεως 27 στην Αργυρούπολη.

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

 

 Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

 

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλος, σημειώνεται ότι κλιμάκιο της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, θα προσφέρει νερό και είδη πρώτης ανάγκης στον άστεγο πληθυσμό της πόλης μας και θα ενημερώνει για τη λειτουργία του κλιματιζόμενου χώρου που διαθέτει ο Δήμος ενώ παράλληλα θα διανέμει έντυπο υλικό με οδηγίες για την προστασία τους από τον καύσωνα.

 

Σε περίτωση ανάγκης επικοινωνήστε με τα παρακάτω τηλεφωνα:

Τηλέφωνο Ά Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης, (Αλεξιουπόλεως 27 Αργυρούπολη)

2132026022

 

Τηλέφωνο Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

2132026090

 

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης

6936946943

 

Κων/νος Μηνόπουλος, Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών

6944730863

 

Βασίλης Κρητικός, Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Συντήρησης Πόλης και Πολιτικής Προστασίας,

6944257035