Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Πρόγραμμα εκμάθησης υπολογιστών στην 3η ηλικία

Η ζωή των ατόμων της 3ης ηλικίας, γίνεται όλο και περισσότερο «ψηφιακή». Η εξοικείωση των σημερινών ηλικιωμένων με την ψηφιακή τεχνολογία δεν συμβάλλει μόνο στην ψυχοσωματική τους υγεία, αποτελεί και αναφαίρετο δικαίωμα τους στη γνώση, στην ελευθερία επιλογής των πηγών πληροφόρησης και στην ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα. Στο πλαίσιο αυτό, και με σεβασμό και αγάπη προς την τρίτη ηλικία, ο δήμος μας, συμμετέχει σε δράση που αποσκοπεί στην εκπαίδευση των ηλικιωμένων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ειδικότερα, ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρία «Ολοι Μαζί Μπορούμε» και το Διεθνές Ινσττιούτο Κυβερνοασφάλειας – CSI Institute, συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση», δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα τρίτης ηλικίας του Δήμου μας να εκπαιδευτούν ΔΩΡΕΑΝ στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο.

Η δράση χωρίζεται σε κύκλους μαθημάτων με διαφορετικούς συμμετέχοντες ανά κύκλο εκμάθησης. Ο εκπαιδευτικός κύκλος θα είναι μηνιαίος με δύο δίωρα την εβδομάδα, απογευματινές ώρες. Ο πρώτος κύκλος, ο οποίος θα γίνει στο 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, Ολυμπίας 7, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη , θα ξεκινήσει 14 Ιανουαρίου 2019 και θα λήξει 6 Φεβρουαρίου 2019.

Για τη διδασκαλία των συμμετεχόντων θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό μαζί με τους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την εκμάθηση αυτών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο προκαθορισμένο χώρο, είναι δωρεάν και απευθύνονται στους δημότες – κατοίκους τρίτης ηλικίας, κατά προτεραιότητα.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής δράσης θα απονέμονται βεβαιώσεις σπουδών για τα άτομα που συμμετείχαν στην εκπαίδευση.

Πληροφορίες στο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, 

Τηλ.: 213 2018 781-782. FAX: 213 2018 796

Email tmimapaideias@elliniko-argyroupoli.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ