Εθελοντική αιμοδοσία και συγκέντρωση φαρμάκων στο Δήμο Γλυφάδας

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας, για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Μαΐου, από τις 10 π.μ. ως τη 1 μ.μ., στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (Λεωφόρος Ποσειδώνος και Σάκη Καράγιωργα 2), σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Η τράπεζα αίματος δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή Γλυφάδας στις 3 Οκτωβρίου 2014 και ήδη έχει καλύψει ανάγκες συμπολιτών μας για παροχή μονάδων αίματος. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών της πόλης και την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος.

 

Σκοπός της Τράπεζα Αίματος Δήμου Γλυφάδας είναι:

  1. Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας
  1. Η παροχή βοήθειας για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των δημοτών, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους από τη δημοτική τράπεζα αίματος
  1. Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινότητα

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται από τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους:

α) πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία

β) νεφροπαθείς

γ) αιμορροφιλικούς και

δ) άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον

ε) σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών

dimos-Glyfadas


ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΠαράλληλα μαζεύουμε Φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Γλυφάδας. Τα Φάρμακα θα διατεθούν σε ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Τα φάρμακα που θα προσφερθούν, μπορεί να είναι είτε από το προσωπικό μας φαρμακείο, τα οποία βέβαια δεν έχουν λήξει, είτε αγορασμένα από Φαρμακεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό.
“Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσω αυτής της συλλογικής δράσης θα μπορέσουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε σε όλους αυτούς που χρειάζονται τη βοήθεια μας. Ευελπιστούμε ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας”.

Άννυ Καυκά
Αντιδήμαρχος Παδείας, Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

GLYFADA METROPOLITANS