ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ:  ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΙΡΕΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 129ΠΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

isagogika

Την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη έκλεισε ένα κεφάλαιο δικαστικών διώξεων κατά του Χρήστου Κορτζίδη. Η αθώωσή του στο εφετείο εξαφάνισε την άδικη δικαστική απόφαση που τον φόρτωνε με ένα χρόνο φυλακή γιατί τόλμησε – ως δημοτική αρχή – να αποδώσει στη χρήση των κατοίκων ένα χώρο πράσινου και αναψυχής.

Η δίωξη ξεκίνησε το 2014 όταν ο εισαγγελέας έκρινε ότι κάποιοι αιρετοί πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί για την πρωτοβουλία τους. Και αφού η τότε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το 2009 ήταν ομόφωνη για την κινητοποίηση και μαζί με τον Χρήστο Κορτζίδη δεν μπορούσαν να καθίσουν και άλλοι είκοσι άνθρωποι – που να βρεθεί τόσο μεγάλο εδώλιο – παρέπεμψε και τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ιορδάνη Εφραιμίδη και τον Παναγιώτη Κουλουρίδη ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ανήμερα του Πολυτεχνείου – 17 Νοέμβρη του 2014 – το δικαστήριο φόρτωσε και τους τρεις με ένα χρόνο φυλακή, τον καθένα. Άραγε αν δίκαζε τους καταληψίες του Πολυτεχνείου του ’73 θα τους έστελνε στο απόσπασμα ή θα αρκούνταν σε ποινές πολυετούς φυλάκισης;

Με την απόφαση αυτή, δύο χρόνια μετά, ο Χρήστος Κορτζίδης και οι συγκατηγορούμενοι Ιορδάνης Εφραιμίδης και Παναγιώτης Κουλουρίδης, απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες. Μια ακόμη δίκη στο μεγάλο γαϊτανάκι των ποινικών υποθέσεων αυτής της δημοτικής αρχής, που ευτυχώς όλες κατέληξαν σε αθωώσεις αφήνοντας πίσω τους την ταλαιπωρία των εμπλεκομένων.

Η ιστορία του πάρκου της 129 δεν τελειώνει εδώ. Όπως δεν τελειώνει η ιστορία του Ελληνικού. Στα σχέδια του «επενδυτή» στον οποίο η βουλή παραδίδει το χώρο, προβλέπεται η αποψίλωση του πάρκου και η εγκατάσταση εκεί μεγάλης οικιστικής και εμπορικής ζώνης.
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για όλους

isagogika-end

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ