ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ

|| Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ||

«Μετά από επικοινωνία της παράταξής μας με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, πληροφορηθήκαμε ότι η έρευνα της αστυνομίας κατέληξε ότι δεν υπήρξε πυροβολισμός κατά του απορριμματοφόρου του δήμου, που στις 25 Απριλίου διενεργούσε αποκομιδή απορριμμάτων στην περιοχή της Αργυρούπολης, ούτε κάποιο στοιχείο για πιθανή εγκληματική ενέργεια που να χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Διαψεύδεται έτσι το κινδυνολογικό σενάριο που με τόση βεβαιότητα έπλεξε ο Γιάννης Κωνσταντάτος περί πυροβολισμού από κάποια νοσηρά μυαλά που δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων προκειμένου να διαταράξουν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.

Η αναστάτωση των εργαζομένων από το περιστατικό μπορεί να γίνει κατανοητή. Η διοίκηση όμως; Δεν οφείλει να ενεργεί με νηφαλιότητα και προπάντων με σοβαρότητα προτού προβεί σε δηλώσεις; Γιατί όχι μόνο βιάστηκε να μιλήσει για πυροβολισμό αλλά του απέδωσε και πολιτικά κίνητρα.

Αποκαλύπτεται η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει στους πολίτες την πλαστή αντίληψη ότι δήθεν είναι θύμα σκοτεινών και ύποπτων κύκλων – γύρευε ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω τους – που προσπαθούν να σαμποτάρουν το έργο της και να την πλήξουν με κάθε τρόπο. Μια συστηματική προσπάθεια για να ηρωποιηθεί, να πλήξει αντιπάλους της, αλλά και να κάνει πιο εύπεπτη από τους πολίτες μια πολιτική καταστολής – βλέπε π.χ. κάμερες.

Ήδη όμως έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται το ποιόν της και οι μέθοδες που χρησιμοποιεί!»