Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 7.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.                  

Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

 

Ο Σύλλογος ΄΄Μαζί για τη Ζωή΄΄, συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού» σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, το Νοσοκομείο ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας» και το Δήμο Γλυφάδας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν μαστογραφίες, Λόγω (covid 19) και για περισσότερη ασφάλεια, τηρώντας τις διαδικασίες του  ΕΟΔΥ, δε θα γίνουν με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ε.Α.Ε.

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, οι μαστογραφίες θα πραγματοποιηθούν στο ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ – ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ, του Γ.Α.Ο.Ν.Α «Ο Άγιος Σάββας», Ασωπίου 4 & Παράσχου, Αθήνα.

 

Τηλέφωνο για επικοινωνία- λεπτομέρειες-  και ραντεβού:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ”

 Από τις 10:00 έως τις 16:00 τηλ: 6972999783 -2132025299

 

Τα ραντεβού θα κλείνονται από  την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου με σειρά προτεραιότητας

 

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

 

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

 

Το μήνυμα του συλλόγου:

“Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.”