Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου

 

Στα εθελοντικά ιατρεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεχίζεται να παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες του δήμου μας, ασφαλισμένες και ανασφάλιστες, να υλοποιήσουν εντελώς Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου αλλά και να ενημερωθούν για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας μετά την άρση των περιορισμών λειτουργείας των ιατρείων λόγω του κορονοιού.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι γυναίκες εξετάζονται με σκοπό την πρόληψη των προ-καρκινικών καταστάσεων και την έγκαιρη ανίχνευση όλων των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας. Σημαντικό κρίνεται οι γυναίκες που θα συμμετάσχουν να γνωρίζουν ότι το τεστ αποτελεί μια κατά βάση κυτταρολογική εξέταση που θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 5 ημέρες μετά το τέλος της περιόδου,να μην έχουν γίνει πλύσεις τοπικά για 2 έως 3 μέρες πριν την εξέταση, να αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή για 2 ημέρες πριν την εξέταση.

Το ιατρείο λειτουργεί στο πλαίσιο ανάπτυξης της δομής των ΚΕΠ Υγείας και μέσω της συνεργασίας του δήμου μας με το Γ.Ν.Μ. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Τη λήψη των τεστ διενεργεί για τον δήμο μας, Μαία του Ιατρείου Οικογενειακού Προγραμματισμού του παραπάνω νοσοκομείου ενώ η εξέταση των τραχηλικών επιχρισμάτων γίνεται από το κυτταρολογικό τμήμα.

Οι εξετάσεις γίνονται πρωινές ή απογευματινές ώρες, χωρίς παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.

Για ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο  2132026090 & 210-9961973    (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη ώρες επικοινωνίας: 9:00 – 13:00).