ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

“ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΕΝΕΙΑ κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” 

 

Σήμερα, 5 Νοεμβρίου 2018, έγιναν τα θυρανοίξια στο Νέο Κοιμητήριο του Δήμου Γλυφάδας.

Ο Δήμαρχος κύριος Παπανικολάου, αφού αρνήθηκε να μας δώσει το λόγο, δεν ανέφερε καν την παρουσία μας, ούτε την ιστορική πορεία ίδρυσης νέου κοιμητηρίου.

Η Δημοκρατία πολλές φορές και ο σεβασμός στους θεσμούς, ακρωτηριάζεται από αυτούς που τη θέλουν στα μέτρα τους.

Μιας και η ενασχόληση του κ. Παπανικολάου με τα κοινά της Γλυφάδας, είναι πρόσφατη και ξεκίνησε με τη δημαρχιακή του θητεία, επιβάλλεται να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή επί του θέματος.

Η ανάγκη δημιουργίας νέου κοιμητηρίου, λόγω κορεσμού του παλαιού και ευρισκόμενο πλέον στο κέντρο της πόλης, ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του 70’, από τον αείμνηστο Δήμαρχο Σάββα Λαζαρίδη. Στη συνέχεια ο αείμνηστος Δήμαρχος Θεόδωρος Σπονδυλίδης, έκανε προσπάθεια δημιουργίας κοιμητηρίου στον Υμηττό, προσκρούοντας στην λυσσαλέα αντίδραση κάποιων, για μικροπολιτικούς λόγους. Ο αείμνηστος Δήμαρχος Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, προσπάθησε να δημιουργήσει κοιμητήριο στο χώρο του Στρατοπέδου της Αεροπορίας, χωρίς αποτέλεσμα.

Εμείς, ως δημοτική αρχή, αφού αναδείξαμε το τεράστιο πρόβλημα στο πανελλήνιο, δώσαμε μεγάλη μάχη, για να κάνουμε κοιμητήριο στον Υμηττό. Αντιμετωπίσαμε τον λαϊκισμό, ότι υπάρχουν και άλλοι χώροι εκτός από τον Υμηττό, ότι μπορεί να δημιουργηθεί κοιμητήριο στο αεροδρόμιο κ.τ.λ. Στον αγώνα μας αυτό, με τα επιχειρήματα μας, κερδίσαμε την ελληνική κοινωνία για το δίκαιο του αιτήματος μας. Κερδίσαμε δε και όλες τις δικαστικές μάχες. 

Έχοντας ωριμάσει τις συνθήκες για την οριστική επίλυση, προέκυψαν οι εκλογές, στις οποίες άλλαξε η δημοτική αρχή. Εμείς, σταθεροί για λόγους ουσίας, συνέπειας και ηθικής, πιέσαμε, σε αντίθεση με το τι έκαναν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προς εμάς, τους πολιτικούς μας φίλους και υπουργικές αποφάσεις να υπογράψουν και τη νομοθετική ρύθμιση να ψηφίσουν στη Βουλή.

Αυτά τα 4 χρόνια, παρά την αντίθεση μας στον τρόπο κατασκευής του έργου και στα υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν, εμείς δεν σταθήκαμε εμπόδιο, γιατί θεωρούμε ως μείζον τη δημιουργία του κοιμητηρίου.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε την μόνιμη και σταθερή ηθική και υλική υποστήριξη στην προσπάθεια αυτή, του μοναδικού εθνικού ευεργέτη και συμπολίτη μας, Θανάση Μαρτίνου. Η εκκλησία του Νέου Κοιμητηρίου, μαζί με τις παρελκόμενες υποδομές, είναι δωρεά του.

Κύριε Παπανικολάου, η ζωή, μας κρίνει όλους..

Η μικροψυχία δεν συνάδει, ειδικά σε ένα θέμα τέτοιο, που δείχνει τη ματαιότητα!

Είμαστε πολύ υπερήφανοι ως παράταξη για τον αγώνα μας για Νέο Κοιμητήριο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ