ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΤΟ ΟΧΗΜΑ»

 

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΤΟ ΟΧΗΜΑ»

Εργαστήριο ζωγραφικής MDA Ελλάς -Σωματείο για την φροντίδα ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις-

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης του MDA Ελλάς, «ΤΟ ΟΧΗΜΑ»,  την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό!

 

Στην πρώτη Ομαδική έκθεση του εργαστηρίου ζωγραφικής του MDA Ελλάς είχαμε την ευκαιρία να δούμε έργα 6 μελών του MDA και 6 Εικαστικών Καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

 

Τα οχήματα μπορεί να είναι επίγεια, πλωτά, εναέρια, διαστημικά. Στην καθημερινότητα η πλειοψηφία χρησιμοποιεί επίγεια οχήματα όπως είναι το ποδήλατο, το αυτοκίνητο, το τραίνο κ.α.

Για αρκετά από τα μέλη του εργαστηρίου ζωγραφικής του MDA Ελλάς, το Όχημα, το μέσο μεταφοράς δηλαδή, είναι το αμαξίδιό τους. Αναμφισβήτητα, η μετακίνηση/μεταφορά αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σύγχρονης ζωής στην μητρόπολη. Συχνά, για τις διαφορετικότητες, η μετακίνηση πραγματοποιείται υπό δύσκολες συνθήκες. Η πρόσβαση στην κανονικότητα καθίσταται απαγορευτική, γεγονός που συντελεί στην επιλογή της απομόνωσης ως λύση. Κινητήρια δύναμη για το project υπήρξε η ανάγκη για την τροποποίηση του νοήματος της λέξης «Όχημα» από ένα υπαρκτό μέσο μεταφοράς σε ένα μέσο που ανήκει στην σφαίρα του φαντασιακού.

 

Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τον εμπλουτισμό του νοήματος της λέξης Όχημα με αναφορές στην αγάπη, την υπομονή, την χαρά, την γαλήνη, την υπερηφάνια, την αγωνία, την ευχαρίστηση, την έκφραση, την επικοινωνία. Τέλος, θα διαπιστώσει την διαμόρφωσή του σε ένα Όχημα όπου οι ρόδες έχουν φτερά, ή όπως ειπώθηκε στα εργαστήρια από τους συμμετέχοντες του project σε κάτι ξεχωριστό, σε μία έννοια άρρηκτα συνυφασμένη με το πώς βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε την ζωή.

 

Διάρκεια έκθεσης 12/12 –  22/12

καθημερινά, 16:00 με 19:00 εκτός Κυριακής, στον Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσό

 

Συμμετέχουν:

Μέλη MDA Ελλάς

1) Μαίρη Κωνσταντινίδου

2) Νίκη Σαχτούρη

3) Δημήτρης Παναγόπουλος

4) Ανδρέας Χότζα

5) Κατερίνα Σταφυλά

6) Μαρία Αλεξίου

Καλλιτέχνες της ΑΣΚΤ

1) Μαίρη Αντωνοπούλου

2) Νίκος Γκίκας

3) Μαρία – Άννα Κολλύρη

4) Χρήστος Μπληγιάννος

5) Εύα Τσαγκαράκη

6) Ευάγγελος Χατζής

Επιμέλεια Έκθεσης – Concept:  Μαρία-Αννα Κολλύρη

Photo Credits: Photo Spirit – Panagiotis Asimakis

 

Το MDA Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) ξεκίνησε τη δράση του στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2000, έχοντας την πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλές πλευρές, από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα.  Σήμερα στο MDA Ελλάς είναι εγγεγραμμένες πανελλαδικά πάνω από 1200 οικογένειες εκ των οποίων κάποιες έχουν πλέον του ενός Μέλους που ασθενεί.

Το MDA Ελλάς δεν έχει και δεν είχε καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του.  Ως εκ τούτου όλες οι δράσεις μας υλοποιούνται με την ευαισθητοποίηση της  ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους σκοπούς του MDA Ελλάς, αλλά και μέσο για τη γνωστοποίηση του έργου του στο ευρύτερο κοινό αποτελούν οι εκδηλώσεις  που οργανώνονται κάθε χρόνο

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του MDA Ελλάς μπορείτε να βρείτε στο www.mdahellas.gr

Για περισσότερες πληροφορίες: MDA Ελλάς –  t. 210 3616981, info@mdahellas.gr