Εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη για τη γραμματεία Προγράμματος της ΝΔ ο Γλυφαδιώτης Αιμ. Βουγιουκλάκης

 

 

 

Ποιος είναι ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης:

Ο Αιμίλιος Αντ. Βουγιουκλάκης, είναι 35 χρονών και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Αποφοίτησε από το 1ο Δημόσιο Λύκειο Γλυφάδας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος «Ιστορίας και Αρχαιολογίας» της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει ειδίκευση στην Ιστορία. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια και συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει τέσσερις ακαδημαϊκές εργασίες. Παράλληλα, είναι αριστούχος απόφοιτος του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος (Msc) «Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης», των Πανεπιστημίων Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Πελοποννήσου.  Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ είναι τακτικό μέλος της Αρκαδικής Ακαδημίας.

 

Στα φοιτητικά του χρόνια εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, εκπρόσωπος στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος Δ.Σ. της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας Αθήνας Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ.  Α.Ε.Ι , καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

 

Ως δημοσιογράφος έχει εργαστεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές, περιοδικά και εφημερίδες του ημερησίου τύπου, ενώ, παράλληλα, διετέλεσε και διευθυντής του γραφείου τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας, την περίοδο 2013-2015, επί Υπουργίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. 

 

Το 2009 εξελέγη Πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Γλυφάδας, εκπροσωπώντας ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου τους νέους της πόλης, ενώ, για τη δραστηριότητά του, έχει τιμηθεί και βραβευθεί από σωματεία και φορείς της Γλυφάδας. Στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας και το 2016, κατά τη διάρκεια του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Τον Ιούνιο του 2017 ορίστηκε Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Πολεοδομίας Γλυφάδας.