Σε 24ωρη επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη και από αύριο Παρασκευή αναμένεται να επηρεάσει την Αττική. 

Το καιρικό φαινόμενο με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις αναμένται να πλήξει τη χώρα μας σήμερα το απόγευμα. Η ένταση και η πορεία του φαινομένου παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας ο Ιανός που σήμερα αναμένεται να πλήξει το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο θα κάνει έντονη την εμφάνιση του στην Αττική την Παρασκευή.

Η έκταση, η διάρκεια και η ένταση των φαινομένων θα είναι ακόμη μεγαλύτερες από αυτές μιας ισχυρής κακοκαιρίας και για αυτό το λόγο όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να προκληθούν υλικές ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους και για το λόγο αυτό καλό θα είναι να ασφαλιστούν αντικείμενα που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους (κήποι, μπαλκόνια κλπ) και τα οποία μπορούν να παρασυρθούν από τους ανέμους και να προκαλέσουν ακόμη και τραυματισμούς (γλάστρες, πλαστικές καρέκλες, απλώστρες κλπ)

Από τα φαινόμενα ενδέχεται να υπάρξουν βλάβες σε στέγες, υδρορροές, παράθυρα, αλλά και πτώσεις δέντρων ή στύλων της ΔΕΗ. Μπορεί επίσης να προκληθούν πλημμύρες σε παράκτιες περιοχές. Πιθανό είναι και το ενδεχόμενο να υπάρξουν βλάβες σε διάφορα δίκτυα με αποτέλεσμα να σημειωθούν πρόσκαιρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, στις τηλεπικοινωνίες, στην ύδρευση και στην αποχέτευση.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί όλους τους πολίτες των περιοχών που θα βρεθούν στο μάτι του Ιανού να ακολουθήσουν 3 βασικές οδηγίες:

1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

2. Να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις και να ασφαλιστούν ερμητικά οι πόρτες και τα παράθυρα, ενώ σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ να μην διασχίζουν χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε είναι πεζοί είτε είναι με όχημα.

Επίσης από σήμερα 17/9 έως 19/9, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η απόθεση μπαζών, κλαδιών και λοιπών αντικειμένων στους κοινόχρηστους χώρους.