Ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα για τη συμφωνία θα ήταν χρήσιμο, υποστηρίζει ο Σόιμπλε

Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για την ελληνική κυβέρνηση η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος με θέμα ενδεχόμενη συμφωνία με τους πιστωτές της για μεταρρυθμίσεις έναντι μετρητών ώστε να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι μικρή έως μηδαμινή και ότι μόνο ο καιρός έχει βελτιωθεί. Εναπόκειται στην Αθήνα να εφαρμόσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα προκειμένου να αποδεσμευτεί η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε αφήστε τη να κάνει δημοψήφισμα», δήλωσε ο σκληροπυρηνικός υπουργός. «Αυτό θα μπορούσε μάλιστα να είναι ένα χρήσιμο μέτρο για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός κατά πόσο είναι έτοιμος να δεχθεί αυτό που είναι αναγκαίο ή κατά πόσο επιθυμεί κάτι διαφορετικό».

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η συναίνεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην όποια συμφωνία έχει ουσιαστική σημασία προκειμένου να πεισθούν τα κοινοβούλια της ευρωζώνης να προσυπογράψουν την παροχή βοήθειας.

source

GLYFADA METROPOLITANS