Ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες και θα συνεχιστεί έως τα τέλη του μήνα η απογραφή κτιρίων, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε όλη την Ελλάδα και, φυσικά, στη Γλυφάδα. Θα ακολουθήσει κατά το διάστημα από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο η απογραφή πληθυσμού, που γίνεται κάθε 10 χρόνια.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία καλύπτει κρατικές και εθνικές ανάγκες και συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το μεγάλο αυτό εγχείρημα προκύπτουν στοιχεία εξαιρετικά χρήσιμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Διαπιστευμένοι τομεάρχες από την ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτονται αυτές τις μέρες όλα τα κτίρια της πόλης μας (δημόσια κτίρια, πολυκατοικίες, εμπορικά κέντρα, εταιρείες κλπ) τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού και ζητούν πληροφορίες για το είδος της κατασκευής, τον αριθμό των κατοικιών ή των επαγγελματικών χώρων που λειτουργούν σε κάθε κτίριο, αν υπάρχουν υπόγεια, αν λειτουργούν ασανσέρ και άλλα ζητήματα που αφορούν στη δομή κάθε κτιρίου.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Γλυφάδας και οι επαγγελματίες που εργάζονται στην πόλη μας να διευκολύνουν με κάθε τρόπο τα όργανα της απογραφής, παρέχοντάς τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

photo: αρχείου (δήμος Γλυφάδας)