Ένταση στη συγκέντρωση των φοιτητών έξω από τον χώρο όπου γινόταν το συνέδριο των Πρυτάνεων στο Καβούρι. Χρήση χημικών από την αστυνομία.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Καβούρι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης φοιτητών φοιτητών επί της Λ. Καραμανλή (Ποσειδώνος), όπου πραγματοποιείται συνέδριο Πρυτάνεων που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Στη συγκέντρωση ενάντια στις αλλαγές στην Παιδεία που πραγματοποιουν οι φοιτητικοι σύλλογοι, συμμετέχουν περίπου 500 φοιτητές από την Αθήνα αλλά και την Πάτρα.

Η αστυνομική παρουσία ήταν από νωρίς πολύ ισχυρή και λίγο μετά τις 12 όταν οι φοιτητές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο στο οποίο διεξάγεται η σύνοδος των Πρυτάνεων, βρήκαν μπροστά τους αστυνομικό κλοιό, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί τέσσερις φοιτητές, ο ένας εκ των οποίων στο κεφάλι και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οι φοιτητές μετά τα επεισόδια μίλησαν με τον αντιπρύτανη ζητώντας του να παραστούν στη Σύνοδο, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

 

see more