ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ-ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΗ;

Κάθε Δευτέρα στο Γλυφάδα metropolitans, μάς ενημερώνει η Χειρουργός – Οδοντίατρος ΓΕΩΡΓΙΑ Ι. ΚΟΚΚΟΡΗ (Γλυφάδα), σχετικά με τη στοματική φροντίδα.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

«ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΗ;»

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Είναι ένα ερώτημα που προβληματίζει όσους θα ήθελαν να προβούν στην τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Η απάντηση είναι πως ναι. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι ασφαλή. Απαραίτητη προϋπόθεση η καλή κατάρτιση του οδοντιάτρου, η καλή ποιότητα  υλικών και φυσικά η συνεργασία του ασθενή.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν αποδεδειγμένα μια αποτελεσματική και ασφαλή διαδικασία για την αντικατάσταση των ελλειπόντων δοντιών για περισσότερο από 30 χρόνια που βρίσκουν χρήση στην οδοντιατρική.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα από ένα κράμα τιτανίου. Ένα υλικό το οποίο είναι βιοσυμβατό, δηλαδή αποδεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό. Χρησιμεύουν ως ένα υλικό εξαιρετικά ανθεκτικό για τα δόντια που θα υποκαταστήσουμε. Το φυσικό οστό αγκαλιάζει και συνδέεται με το εμφύτευμα με μια διαδικασία που λέγεται οστεοενσωμάτωση. Αυτή η διαδικασία δίνει τη σταθερότητα και την αντοχή στα εμφυτεύματα, για να στηρίξουν τα τεχνητά δόντια τα οποία θα λειτουργήσουν μελλοντικά σαν τα φυσικά μας δόντια.

Η οδοντιατρική χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι από τις ασφαλέστερες και πιο προβλέψιμες οδοντιατρικές εργασίες, εφόσον έχει γίνει κατάλληλη μελέτη του σχεδίου θεραπείας. Το οδοντικό εμφύτευμα είναι η μοναδική θεραπεία αποκατάστασης η οποία διεγείρει το φυσικό οστό στην περιοχή που χάθηκε το δόντι. Με αυτόν τον τρόπο δεν χάνεται το οστό της γνάθου στην περιοχή που χάσαμε το δόντι μας.

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Κόκκορη για την ενημέρωση.


odontiatros-glyfada-kokkori.gr/|| Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori


ΟΣΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΕΔΩ!