ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ-ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ;

Ρωτήσαμε την γνωστή χειρουργό – οδοντίατρο κ. Γεωργία Ι. Κόκκορη, εάν μπορούν να βάλουν όλοι εμφυτεύματα και μάς απάντησε ως εξής:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

«ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ;»

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η επιλογή ενός περιστατικού για την τοποθέτηση ή όχι εμφυτευμάτων λαμβάνεται από τον οδοντίατρο, μετά από πλήρη κλινικό και ακτινογραφικό έλεγχο του στόματος, ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση της προς αποκατάσταση γνάθου.

Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες ασθενών, όπως οι εθισμένοι στο αλκοόλ, οι μανιώδεις καπνιστές και οι έχοντες χρόνια νόσο (π.χ., σακχαρώδη διαβήτη), στους οποίους το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων μπορεί να είναι μικρότερο του αναμενόμενου.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει το απαιτούμενο οστούν, ο οδοντίατρος μπορεί να προχωρήσει στη χρήση οστικού μοσχεύματος. Έτσι, αποκαθίσταται το οστικό έλλειμα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να προηγηθεί του χειρουργείου τοποθέτησης των εμφυτευμάτων ή να γίνει στον ίδιο χρόνο.

Σε γενικές γραμμές,στις ημέρες μας, το ποσοστό των ασθενών που δεν μπορούν να τοποθετηθούν εμφυτεύματα είναι αρκετά μικρό, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ασθενών που επιλέγουν την επιεμφυτευματική αποκατάσταση, έναντι των συμβατικών μεθόδων, να είναι συνεχώς αυξανόμενος. Δεδομένου ότι τα οφέλη των εμφυτευμάτων είναι πολλαπλά, ενώ η τιμή τους πλέον βρίσκεται σε μικρή απόκλιση σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους αποκατάστασης, αποτελούν συνήθως την καλύτερη επιλογή οδοντιατρικής θεραπείας.

 

Ευχαριστούμε την κ. Κόκκορη για τις πληροφορίες

 


odontiatros-glyfada-kokkori.gr/  ||  Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori


Δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη στοματική σας φροντίδα