ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ-ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: “Είναι αλήθεια ότι το άγχος προκαλεί περιοδοντίτιδα;”

Κάθε Δευτέρα στο Γλυφάδα metropolitans, η Χειρουργός Οδοντίατρος ΓΕΩΡΓΙΑ Ι. ΚΟΚΚΟΡΗ, απαντά στις ερωτήσεις σας σχετικά με τη στοματική φροντίδα:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

“ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ;”

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η περιοδοντίτιδα είναι μια φλεγμονή που προκαλείται από μικρόβια που χτίζουν αποικίες τόσο πάνω στα δόντια όσο και μεταξύ δοντιών και ούλων. Τα μικρόβια αυτά παράγουν τοξίνες οι οποίες δρουν ως δηλητήρια και καταστρέφουν τα ούλα. Παράλληλα, οι τοξίνες ενεργοποιούν και το μηχανισμό της φλεγμονής, με αποτέλεσμα να προκαλείται ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή στο περιοδόντιο. Τα μικρόβια όμως δεν αποτελούν την μοναδική αιτία περιοδοντίτιδας. Η περιοδοντίτιδα είναι μια ασθένεια πολυπαραγοντική και μία από τις αιτίες της είναι και το υπερβολικό άγχος.

Στις σύγχρονες κοινωνίες η καθημερινή ζωή των ανθρώπων κατακλύζεται από πολύ άγχος, το οποίο ενοχοποιείται για πολλές ασθένειες, ανάμεσα σε αυτές και η περιοδοντίτιδα. Ο τρόπος που το άγχος προκαλεί περιοδοντίτιδα είναι ότι “ρίχνει” την άμυνα του οργανισμού, με αποτέλεσμα το σώμα να μην δύναται να καταπολεμήσει τη φλεγμονή.

 


odontiatros-glyfada-kokkori.gr/  ||  Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori


ΟΣΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΕΔΩ!

από την κ. Κόκκορη I. Γεωργία