ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ-ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: “ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ;”

Κάθε Δευτέρα στο Γλυφάδα metropolitans, μάς ενημερώνει η Χειρουργός Οδοντίατρος ΓΕΩΡΓΙΑ Ι. ΚΟΚΚΟΡΗ (Γλυφάδα), σχετικά με τη στοματική φροντίδα.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

«ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ;»

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Τα σφραγίσματα από πορσελάνη ή ένθετα – επένθετα πορσελάνης είναι μια νέα τεχνική της Αισθητικής Οδοντιατρικής. Το ένθετο – επένθετο πορσελάνης είναι το σφράγισμα που κατασκευάζεται από τον οδοντοτεχνίτη, με βάση αποτύπωμα του τροχισμένου δοντιού που παίρνει ο οδοντίατρος. Ο οδοντίατρος τροχίζει το δόντι αφαιρώντας την τερηδόνα και δίνοντάς του το κατάλληλο σχήμα για να υποδεχτεί το ένθετο – επένθετο. Στη συνέχεια παίρνει ένα αποτύπωμα, το οποίο στέλνει στον οδοντοτεχνίτη μαζί με υποδείξεις για το χρώμα των δοντιών του ασθενή και το δόντι σφραγίζεται προσωρινά. Ο οδοντοτεχνίτης κατασκευάζει ένα «σφράγισμα» από ειδική πορσελάνη επιτυγχάνοντας άριστη εφαρμογή και αισθητικό ταίριασμα.

Μετά από μερικές ημέρες το ένθετο – επένθετο δοκιμάζεται από τον οδοντίατρο στον ασθενή και, εφόσον όλα είναι τέλεια, συγκολλάται με την τεχνική του bonding στο δόντι. Πρόκειται για είδος αποκατάστασης με αυξημένες απαιτήσεις τόσο από τον οδοντίατρο όσο και από τον οδοντοτεχνίτη. Οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες και χρειάζεται εξαιρετική σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως δικαιώνει τον κόπο και το κόστος.

Πρόκειται για μια εργασία με μηδενική φθορά και αποχρωματισμό, αξεπέραστη αισθητική, άριστη προσαρμογή στο δόντι και άριστη βιοσυμβατότητα.

 


odontiatros-glyfada-kokkori.gr/  ||  Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori


ΟΣΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΕΔΩ!

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Κόκκορη για τις συμβουλές και τις πληροφορίες.