Μάς ενημερώνει η Χειρουργός Οδοντίατρος ΓΕΩΡΓΙΑ Ι. ΚΟΚΚΟΡΗ, σχετικά με τη στοματική φροντίδα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

«ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΑΡΝΙΩΜΟΥΝ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ. ΤΩΡΑ ΣΤΑ 35 ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΩ ΠΟΛΥ. ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;»

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσετε ένα όμορφο χαμόγελο! Η σύγχρονη Ορθοδοντική προσφέρει ποικίλες λύσεις σε ενήλικα άτομα. Η ηλικία του ενδιαφερόμενου δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα της ορθοδοντικής θεραπείας.

 Η διαφορά που εντοπίζεται ανάμεσα στην ορθοδοντική παιδιών και ενηλίκων, είναι ότι στους δεύτερους δεν αναμένονται μεταβολές στην οστική ανάπτυξη. Επίσης, οι ενήλικες ασθενείς συνήθως έχουν σοβαρότερα οδοντικά και περιοδοντικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν ξεκινήσει η ορθοδοντική θεραπεία.

Η σύγχρονη Ορθοδοντική δίνει λύσεις στον προβληματισμό των ενηλίκων, που δεν θέλουν τα μεταλλικά σιδεράκια για αισθητικούς λόγους. Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας τα κεραμικά σιδεράκια, τα αόρατα γλωσσικά σιδεράκια, αλλά και το σύστημα Invisalign (διαφανείς νάρθηκες που εφαρμόζουν απόλυτα στα δόντια).

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός ενηλίκων ασθενών που αποφασίζουν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία έχει αυξηθεί αισθητά αποτελώντας το 25% των συνολικών ασθενών. Ας μην ξεχνάμε ότι τα οφέλη μιας ορθοδοντικής θεραπείας είναι όχι μόνο λειτουργικά αλλά και αισθητικά αλλά και ψυχολογικά, καθώς ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο αλλάζει όλο μας το πρόσωπο και συνεπώς τη διάθεσή μας.

 

Ευχαριστούμε την κ. Κόκκορη για τις πληροφορίες.


odontiatros-glyfada-kokkori.gr/  ||  Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori


ΟΣΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ