ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ;

Κάθε Δευτέρα στο Γλυφάδα metropolitans, η Χειρουργός Οδοντίατρος ΓΕΩΡΓΙΑ Ι. ΚΟΚΚΟΡΗ (Γλυφάδα), απαντά στις ερωτήσεις σας, σχετικά με τη στοματική φροντίδα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

«ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ;»

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Τα αναψυκτικά έχουν αναγνωριστεί ως μια από τις σημαντικότερες αιτίες τερηδόνας και φθοράς των δοντιών. Τα σάκχαρα που περιέχονται σ’ αυτά χαλάνε τα δόντια γιατί καταστρέφουν το σμάλτο. Από αυτή την άποψη, τα μη σακχαρούχα αναψυκτικά είναι λιγότερο βλαβερά. Τα αεριούχα αναψυκτικά, εκτός της ζάχαρης, περιέχουν και οξέα τα οποία προκαλούν διάβρωση στα δόντια.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ:

– Περιορίστε την κατανάλωση αεριούχων αναψυκτικών και προτιμήστε ποτά που περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και οξέα, όπως νερό και γάλα, που μειώνουν τον κίνδυνο διάβρωσης, ή φυσικούς χυμούς φρούτων.

– Εάν καταναλώσετε αναψυκτικά, αμέσως μετά ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό. ‘Ετσι απομακρύνονται ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν την καταστροφή του σμάλτου.

– Χρησιμοποιείτε φθοριούχο οδοντόκρεμα και στοματικό διάλυμα, ώστε να μειώσετε την τερηδόνα και να ενδυναμώσετε το σμάλτο των δοντιών σας.


odontiatros-glyfada-kokkori.gr/  ||  Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori


ΟΣΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΕΔΩ!

Ευχαριστούμε την κ. Κόκκορη για τις συμβουλές και τις πληροφορίες.