ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ-ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Θεραπεύεται η περιοδοντίτιδα;

Κάθε Δευτέρα στο Γλυφάδα metropolitans, η Χειρουργός Οδοντίατρος ΓΕΩΡΓΙΑ Ι. ΚΟΚΚΟΡΗ, απαντά στις ερωτήσεις σας σχετικά με τη στοματική φροντίδα:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

“ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ”

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Ναι, η περιοδοντίτιδα θεραπεύεται. Ωστόσο συχνά υπάρχει η εξής παρεξήγηση: Πολλοί ασθενείς πιστεύουν ότι μετά τη θεραπεία δε θα χρειασθεί να ασχοληθούν ξανά με τα ούλα τους. Θεωρούν ότι, αφού η περιοδοντίτιδα προκαλείται κατά βάση από μικρόβια, θεραπεύεται ακριβώς όπως συμβαίνει μετά από θεραπεία γρίπης, γαστρεντερίτιδας κλπ.

Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει. Και αυτό γιατί η περιοδοντίτιδα δεν προκαλείται μόνο από μικρόβια, αλλά και από άλλους παράγοντες (όπως κάπνισμα, γενετική προδιάθεση, στοματική υγιεινή, ακόμα και από κάποιες παθήσεις όπως π.χ., ο σακχαρώδης διαβήτης).

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας πρέπει να γίνει σαφές στους ασθενείς με περιοδοντίτιδα ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν  μια διαδικασία συντήρησης εφόρου ζωής. Αυτό θα περιλαμβάνει επαγγελματικό καθαρισμό και επαναληπτική εντοπισμένη ριζική απόξεση σε τακτά χρονικά διαστήματα που θα καθορίζονται από τον οδοντίατρο (συνήθως ανά τρίμηνο ή τετράμηνο).

 


odontiatros-glyfada-kokkori.gr ||  Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori


ΟΣΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΕΔΩ!

από την κ. Κόκκορη I. Γεωργία