ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ – ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Γιατρεύεται για πάντα η περιοδοντίτιδα;

Κάθε Δευτέρα η χειρουργός οδοντίατρος Γεωργία Ι. Κόκκορη, μάς δίνει χρήσιμες συμβουλές στοματικής υγείας!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Γεια σας, θα ήθελα να μάθω εάν γιατρεύεται για πάντα η περιοδοντίτιδα στα δόντια, υπάρχουν φήμες ότι γιατρεύεται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η περιοδοντίτιδα είναι μία χρόνια φλεγμονή που προσβάλει τα ούλα και το οστούν γύρω από τα δόντια και αν δεν αντιμετωπιστεί θεραπευτικά οδηγεί σε απώλεια δοντιών. Η περιοδοντίτιδα είναι μία μη αντιστρέψιμη κατάσταση καθώς επέρχεται μόνιμη απώλεια οστού. Στόχος της θεραπείας είναι να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να εμποδίσουμε την περαιτέρω οστική απώλεια και υφίζηση των ούλων.
Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας εξαρτάται από το βαθμό βαρύτητας της νόσου.
Η ήπια περιοδοντίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα βαθύ καθαρισμό των δοντιών που ονομάζεται απόξεση και λείανση των ριζών, η μέτρια έως προχωρημένη μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη θεραπεία, δηλαδή χειρουργική αντιμετώπιση και χορήγηση αντιβιοτικών (τοπικά ή συστημικά).
Τόσο στην ήπια όσο και στη μέτρια ή προχωρημένη περιοδοντίτιδα σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος έχει η συμμόρφωση του ασθενή στην καθημερινή στοματική υγιεινή και στις τακτικές επανεξετάσεις του από τον οδοντίατρο.

 

Δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη στοματική μας φροντίδα

 

Ευχαριστούμε την χειρουργό-οδοντίατρο Γεωργία Ι. Κόκκορη  D.D.S.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις επικοινωνείστε μαζί μας