Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων από χώρους στάθμευσης πλαζ στην παραλιακή ζώνη της Νοτιοανατολικής Αττικής

Συνελήφθη 51χρονος αλλοδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα δύο (2) μέλη της σπείρας

Εξιχνιάσθηκαν είκοσι (20) κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων

Βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δώδεκα (12) κλεμμένα αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων στην παραλιακή ζώνη της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθη στις 20-9-2015 το απόγευμα στη Γλυφάδα, 51χρονος υπήκοος Λετονίας, μέλος της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον συνεργοί του μία 42χρονη ημεδαπή και ένας 44χρονος υπήκοος Αρμενίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, από κοινού με τους συνεργούς του, το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων από χώρους στάθμευσης πλαζ στη Νοτιοανατολική Αττική.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τη στιγμή που στάθμευαν τα πολυτελή αυτοκίνητά τους στους χώρους στάθμευσης των πλαζ. Στη συνέχεια τους ακολουθούσαν στην παραλία και εκμεταλλευόμενοι την απουσία τους, αφαιρούσαν από τις τσάντες τους, μεταξύ άλλων και τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους. Ένα μέλος της ομάδας αναλάμβανε τότε, να αφαιρέσει το αυτοκίνητο από το χώρο στάθμευσης και να το μεταφέρει σε προκαθορισμένο σημείο «καβάτζα», στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων. Για να βεβαιωθούν ότι τα αυτοκίνητα δεν είχαν εντοπισθεί από τις αρχές, διέρχονταν συχνά από τα σημεία «καβάτζες» και ανά διαστήματα τα μετακινούσαν σε διαφορετικό σημείο.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι με την ίδια μεθοδολογία έχουν αφαιρέσει είκοσι (20) πολυτελή οχήματα από τις περιοχές της Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης. Από τα ανωτέρω, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δώδεκα (12) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, σε κλεμμένα οχήματα και σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δεκαοκτώ (18) κλειδιά αυτοκινήτων.
  • Τρεις (3) άδειες οδήγησης τρίτων ατόμων.
  • Έξι (6) αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας.
  • Ένα (1) διαβατήριο.
  • Πλήθος άλλων αντικειμένων των παθόντων.
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και για τον εντοπισμό και άλλων κλεμμένων αυτοκινήτων.