Πρόκειται για το είδος “ζίφιος”, με την επιστημονική ονομασία Ziphius cavirostris. Η φάλαινα φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος και κάποιες χαρακιές στο σώμα.

Μια μικρή φάλαινα που ονομάζεται “Ζιφιος” εντοπίστηκε την Πέμπτη στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, η οποία πιθανότατα είχε χάσει τον προσανατολισμό της.

Το Λιμενικό Σώμα συντόνισε την προσπάθεια απεγκλώβισης του θηλαστικού και με την συνδρομή της ελληνικής ομάδας διάσωσης.

Πρόκειται για το είδος “ζίφιος” (επιστημονική ονομασία Ziphius cavirostris). Είναι μια από τις φάλαινες που μπορεί να εντοπιστούν πιο συχνά στις ακτές, παρά το γεγονός ότι προτιμά να βαθιά πελαγικά νερά, συνήθως βαθύτερα από 1.000 μέτρα.

Στις ελληνικές θάλασσες, συνήθως συναντάμε το συγκεκριμένο είδος σε περιοχές όπου “συχνάζουν” και οι φυσητήρες, όπως στην Ελληνική Τάφρο, η οποία καλύπτει την περιοχή από τη Βορειοδυτική Κέρκυρα ως την Ανατολική Ρόδο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φάλαινα φαίνεται πως βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην παραλία του Αλίμου. Το ζώο φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος του και κάποιες χαρακιές στο σώμα.

see more: news247.gr