Καλά είναι τα νέα για τη νεαρή τραυματισμένη φάλαινα που προ ημερών είχε εμφανιστεί στον Άλιμο. Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης «ΑΡΙΩΝ» στο διαδίκτυο, «μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής, ο Zιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης».

Εξηγεί μάλιστα πως ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το θηλαστικό απομακρύνθηκε από μόνο του, πλέοντας προς τα ανοιχτά.

 

Ωστόσο, οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας, ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που η μικρή φάλαινα επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV μίλησαν το πρωί της Δευτέρας και οι Τάνια Δράκου και Κατερίνα Τοπούζογλου, μέλη της ΜΚΟ All for Blue, για όλα όσα έζησαν κατά την επαφή τους με το θηλαστικό που όλοι έχουν αγαπήσει.

 

Μάλιστα η κυρία Δράκου ήταν αυτή που τραγούδησε στον Σωτήρη προκαλώντας συγκίνηση σε όλο τον κόσμο. Όπως η ίδια λέει στο Ανοιχτό Κανάλι, επέλεξε να πει ένα νανούρισμα που θα τον ηρεμούσε.

 

«Ήταν μια συλλογική δράση, ήμασταν πολλές ομάδες εκεί για να βοηθήσουμε. Κάναμε όλοι βάρδιες και συνεργαστήκαμε για να τον κρατάμε σωστά και να τον προστατεύουμε. Αγαπάμε πάρα πολύ αυτό που κάνουμε και δεν θέλαμε να υποστεί τραύμα το ζώο, μιας και από κάτω είχε βράχια», σημείωσε η κυρία Τοπούζογλου.

 

see more: ethnos.gr