Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές.

Υλικά

  • φλούδες από 6 μεγάλα μανταρίνια
    2 φλ τσ αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη, ελαφρά καβουρντισμένη
    2 φλ τσ ζάχαρη
    1 1/2 φλ τσ ζάχαρη κρυσταλιζέ, για το τύλιγμα

Τρόπος παρασκευής

1. Καβουρντίζετε ελαφρά τα αμύγδαλα και τα χοντροκόβετε. Πλένετε σχολαστικά τα μανταρίνια, τα ξεφλουδίζετε και βράζετε τις φλούδες, σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
2. Τις αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι για 20′ και τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών. Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε τον πουρέ των μανταρινιών, την ζάχαρη, τα αμύγδαλα
και 2-3 κ σ νερό.
3. Βάζετε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Θα χρειαστεί 30′-40′.
4. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει εντελώς. Παίρνετε κάθε φορά μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και το πλάθετε σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
Το κυλάτε επάνω στην κρυσταλιζέ ζάχαρη που έχετε απλώσει σε μεγάλη πιατέλα και το τοποθετείτε στα ειδικά καραμελόχαρτα.
5. Τα αφήνετε να στεγνώσουν για 4 ώρες τουλάχιστον. Μετά τα βάζετε στο ψυγείο για 10 ώρες να σφίξουν εντελώς. Τα διατηρείτε στο ψυγείο για 20-30 ημέρες και τα σερβίρετε κρύα.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

follow us on twitter