Φρούτα… Εντάξει… Αλλά ποιά; Πώς;

Το ότι τα φρούτα οξειδώνονται στην επαφή τους με τον αέρα είναι κάτι κοινώς γνωστό, αλλά το ότι το καρπούζι σε 30 λεπτά βγάζει αρσενικό το οποίο εξαπλασιάζεται αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα, το γνωρίζουν μονάχα όποιοι γνωρίζουν πως να μελετούν… Το φρούτα είναι θαυμάσια και έχουν πολλά θετικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λ.π., όμως η κακή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, αναφέρει ο βιοχημικός Αλμπέρτο Μοράλες, που εδώ και 40 χρόνια μελετά και τις δύο όψεις του νομίσματος: τα οφέλη και τις αντιθέσεις αυτής της διατροφής.

Μία από τις “ανακαλύψεις” του  είναι ότι τα ξινά φρούτα δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους, ούτε και με τα γλυκά φρούτα, διότι ανεβάζουν την όξυνση του οργανισμού. Εντάξει αυτό δεν είναι και τόσο ανακάλυψη, ούτε τόσο νέο, άσχετα αν είναι καλό να λέγεται και να επαναλαμβάνεται συνεχώς, ο Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης δάσκαλος του Ιπποκράτη το ‘λέγε κάμποσες εκατοντάδες χρόνια πριν, όπως επίσης το γνωρίζουν και όλοι όσοι μελετούν τα κατάλληλα βιβλία, το αναφέρουμε επανειλημμένως και είναι από τα βασικά αξιώματα στην Κουζίνα Που Καίει.

ΠΟΤΕ ΓΛΥΚΑ με ΑΛΜΥΡΑ ή ΞΙΝΑ. ΠΟΤΕ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. Νόμος απαράβατος.

Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι. Το συκώτι είναι για τον καρκίνο, ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό.

Το συκώτι είναι το κέντρο. Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.

Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται και δημιουργούνται σε όξινο περιβάλλον, αλλά ενώ το λεμόνι σαν τροφή είναι ξινή, όταν εισάγεται στον ανθρώπινο οργανισμό έχει αλκαλική αντίδραση!  Κάθε τρόφιμο περιέχει και όξινα και αλκαλικά στοιχεία. Πολλά φρούτα έχουν ξινή γεύση, μα τα περισσότερα απ’ αυτά βοηθούν στη δημιουργία αλκαλικής κατάστασης που ωφελεί. Το λεμόνι ανήκει στις εξαιρετικά αλκαλικές τροφές, παρ ότι ξινό, που ανανεώνουν τα κύτταρα μέσω του αίματος,  με pH 9,0.

Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο; Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης (επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης. Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου.

Αντίθετα, από τις πλέον όξινες τροφές που οξειδώνουν τους ιστούς και τα όργανα και οδηγούν σε ασθένειες, είναι η άσπρη ζάχαρη με pH 5,5. Ενώ τα φυσικά σάκχαρα (φυσικοί χυμοί) φέρνουν αλκαλικότητα. Αν όμως προστεθεί ζάχαρη, αυτή κάνει τους χυμούς να σχηματίζουν οξέα και από φυσικά αλκαλικές τροφές μετατρέπονται σε όξινες. Έτσι είναι όλα στα σκευάσματα “φυσικών χυμών” και γι αυτό πρέπει να αποφεύγονται, αλλά και επειδή περιέχουν εντομοκτόνα όπως  Η ασπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful) είναι αποτυχημένο εντομοκτόνο τερμιτών.

Τα προϊόντα με ασπαρτάμη, περιέχουν επίσης φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς. Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση “δειγμάτων ιστών».  Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες και ΔΕΝ πρέπει να τα καταναλώνεις γιατί τα αποθηκεύσει το σώμα σου.

Ο Δρ. HJ Roberts δήλωσε στις διαλέξεις του, ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκαν από τα προϊόντα «διαίτης» και χωρίς αξιόλογη αύξηση της σωματικής άσκησης, οι ασθενείς του έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε μια περίοδο δοκιμής. Η ασπαρτάμη είναι επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς. Βρήκαμε ότι ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν έναν ασθενή με αμφιβληστροειδοπάθεια, στην πραγματικότητα, είχε συμπτώματα που προκαλούνται από ασπαρτάμη.

Μεταξύ αυτών που δεν πρέπει να ανακατεύονται μα γλυκά φρούτα ή με το φαγητό είναι το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ. Το καλύτερο είναι να τα τρώει κανείς ξεχωριστά και μόνο το πρωί. «Παρόλο που είναι της ίδια οικογένειας και περιέχουν κιτρικό οξύ, όλα έχουν διαφορετικά οξέα, που αναμειγνυόμενα με τη φρουκτόζη και τα πεπτικά υγρά και προκαλούν μια άνοδο της οξύνωσης, υψηλό δείκτη ενζύμων και αλκοόλ μέσα στον οργανισμό μας που οδηγούν σε προβλήματα κυστιδίων. Είναι μια βόμβα μολότοφ αυτό που παράγεται εκεί μέσα» τονίζει» ο Α. Μοράλες!

Ο ίδιος βεβαιώνει ότι επίσης δεν πρέπει να τρώγονται ξινά φρούτα μετά από ένα φαγητό με πολλά λιπαρά, επειδή -κακώς-πιστεύεται ότι το όξινο τα διαλύει. «Αντιθέτως, οδηγεί τον οργανισμό να τα αφομοιώνει και έτσι το συκώτι λιπαίνεται – κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση».

Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν, που έχει επίσης πολλά χρόνια εμπειρίας στη μελέτη και την πρακτική της σωστής συνεργασίας των τροφίμων συμφωνεί:

«Οι αναμείξεις των τροφών δημιουργούν δηλητήρια, εάν τρως λάθος. Επιπλέον εάν προσθέτεις στο γεύμα σου φρούτα, χωρίς το σωστό συνδυασμό, προκαλείς αρρώστια μεγαλύτερη από το να μην έτρωγες καθόλου φρούτα»! Και συμπληρώνει: «Το ιδανικό είναι τα φρούτα να τρώγονται μόνα τους. Η τυχαία φρουτοσαλάτα – ανακάτεμα φρούτων όπως να ‘ναι – είναι χειρότερη κι από ένα κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες. Μάλιστα, ανακατεύοντας ακτινίδιο μαζί με μπανάνα είναι χειρότερο από χάμπουργκερ! Καλύτερα φάε το χάμπουργκερ σκέτο»…

Η εξήγηση είναι ότι τα φρούτα είναι βιοχημικά ανταγωνιστικά, διότι η μπανάνα είναι άμυλο με πολλαπλά διατροφικά στοιχεία, ενώ το ακτινίδιο είναι δυνατό αντιοξειδωτικό, με περισσότερη βιταμίνη C από ένα κιλό λεμόνια. Ο ίδιος επίσης υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να συνδυάζουμε φρούτα με σαλάτες και ότι μόνο το ξινόμηλο ταιριάζει με αυτές και μάλιστα χωρίς λεμόνι ή αλάτι.

Καρποί, Βιταμίνες και δηλητήριο: Αλλά και με τους καρπούς συμβαίνει κάτι περίεργο:

Τα ροδάκινα, τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα ξινά φρούτα και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε υδροχλωρικό οξύ, σύμφωνα με έρευνες σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, κάτι το οποίο ο Α. Μοράλες διαδίδει με ενθουσιασμό. Το πολύ θετικό με αυτά είναι ότι θα έπρεπε να φάμε 3 – 4 κιλά από αυτά για να γίνουν τοξικά, ενώ μετά από μάσημα λίγων από τα ανωτέρω ένα πεπτικό ένζυμο μετατρέπει το οξύ τους σε βιταμίνη C, ισχυρό αντικαρκινικό όπλο.

Το κουκούτσι το καρπουζιού περιέχει μια ουσία που βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών, ενεργοποιεί την εξωτερική τους επιφάνεια και επιτρέπει διόρθωση/επούλωση προβλημάτων φλεγμονής. «Το κουκούτσι του καρπουζιού ενεργοποιεί όλο το κυτταρικό σύστημα των νεφρών, επιτρέποντας να κάνει εργασίες, αν όχι ίδιες, τουλάχιστον 50% παρόμοιες μιας σωστής λειτουργίας τους! υπόσχεται ο βιοχημικός Α. Μοράλες.

Το καρπούζι και το πεπόνι δεν τα πάνε καλά με το γάλα, ούτε και μεταξύ τους. «Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση των Χιλιανών που λέει:

το καρπούζι και το πεπόνι, το πρωί είναι χρυσός, το μεσημέρι ασήμι και το βράδυ σίδηρος»  αναφέρει ο Α. Μοράλες.

‘Όπως και το πορτοκάλι μα και όλα τα ξινά φρούτα λένε οι μεσογειακοί λαοί. Το πεπόνι είναι καλό να τρώγεται κατά προτίμηση το πρωί, διότι μεταβολίζεται καλά με τον ήλιο. «Είναι το φρούτο του πεπτικού μηχανισμού. Έχουμε ανακαλύψει σε αυτό ιδιότητες διουρητικές που βοηθούν να ελέγχεται το πρόβλημα της συγκράτησης υγρών που παρουσιάζουν τα υπέρβαρα άτομα». Είναι σχεδόν πλήρες γεύμα και απολύτως απαραίτητο να τρώγεται μόνο του, διαφορετικά γίνεται δηλητήριο στον οργανισμό.

Το αβοκάντο είναι όπως το αίμα: Να τρώγονται τα ξινά (όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, ανανάδες, μούρα και γκρέιπφρουτ) μόνα τους και χωρίς συνδυασμούς, και μετά από μια ώρα να καταναλώνονται τα γλυκά φρούτα 2-3 το πολύ ή ένα κανονικό πρωινό.  Το μεσημέρι καλύτερα είναι τα πρωτεϊνούχα και ελαιογενή φρούτα και καρποί, όπως καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια, φιστίκια αράπικα, σουσάμι, καρύδες, αβοκάντο. «Περιέχουν μεταξύ 25 – 30% των πρωτεϊνών και επίσης περιέχουν 8 έως 10 βασικά αμινοξέα»

Μια από τις πιο επίμονες συμβουλές του ίδιου, είναι να τρώμε αβοκάντο κάθε ώρα: «Είναι από τα πιο εντυπωσιακά ωφέλιμα φρούτα, διότι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ενώ η χλωροφύλλη είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Τρώγοντας αβοκάντο είναι σα να τρως αίμα!» Προσοχή όμως παχαίνει, γιατί περιέχει πολλά λιπαρά. Τη νύχτα, όπως κάθε στιγμή της ημέρας, είναι ευπρόσδεκτη μια φρουτοσαλάτα γλυκών φρούτων: μπανάνα, παπάγια, μήλο, κεράσι, αχλάδι, ροδάκινο, μάγκο… όχι όλα μαζί και φυσικά η ποσότητα όπως και η ποιότητα παίζει σημαντικό ρόλο.

Οτιδήποτε υπερβολικό είναι κακό αναφέρει ο Α. Μοράλες. Π.χ. πολύ αβοκάντο προκαλεί διάρροιες, τα πολλά ξινά προκαλούν όξυνση και προβλήματα στα βλεννογόνα τοιχώματα του εντέρου, ενώ πολλά αμύγδαλα ή παρόμοια, προκαλούν δυσκοιλιότητα και άλλα πεπτικά προβλήματα. Ο θεραπευτής αναφέρει «Διατράφηκα ένα μήνα μόνο με φρούτα, πρωί μεσημέρι και βράδυ σε ποσότητες που μου έδιναν ευχαρίστηση. Όμως, όταν κάποιος τρώει πέντε κιλά φρούτα μαζί αυτό δεν είναι καλό.» εεε είναι λογικό και αναμενόμενο !

Ειδικά το μανταρίνι είναι το «οικολογικό» φρούτο, διότι είναι «το μοναδικό ικανό να αποσύρει από τον οργανισμό τα βαρέα μέταλλα – όπως μόλυβδος, υδράργυρος, κάδμιο. Σημαντικό αντίμετρο στους αεροψεκασμούς. Ακόμα είναι το πιο πλούσιο σε φολικό οξύ. Γι αυτό επίσης ονομάζεται το φρούτο της εγκυμοσύνης. Αποτρέπει τα προβλήματα της «δισχιδούς ράχης» και άλλα προβλήματα στο βρέφος.»

Το καρπούζι θέλει … αποκλειστικότητα: Τα φρούτα πλούσια σε σίδηρο όπως μπανάνα, μήλο, αβοκάντο, οξειδώνονται με την επαφή τους με τον αέρα. Όμως το καρπούζι επηρεάζεται ακόμα περισσότερο αφού στα 30 λεπτά παράγει αρσενικό 0,5%, που αυξάνεται σε 3% αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα και αλκοόλ! Το καρπούζι είναι ένα φρούτο πολύ ζηλιάρικο, γιατί τρώγεται μονάχα μόνο του, αλλά και πολύ κοινωνικό, γιατί πρέπει να προσκαλέσεις φίλους σου και να το φάτε όλο αμέσως μόλις το κόψετε.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν το συνδυάζουμε με άλλα φρούτα κι ακόμα περισσότερο με γάλα. Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν δίνει μια λύση: «Εάν το καλύψεις με διαφανές σελοφάν και το βάλεις στο ψυγείο, δεν θα μολύνει κανένα άλλο φρούτο με αρσενικό. Όταν πας να το φας, πρέπει να κόψεις ένα στρώμα από το κόκκινο μέρος του, πάχους 1,5 εκ και έτσι το υπόλοιπο παραμένει απολύτως κατάλληλο. Θυμήσου πως, όταν τρως πολυκαιρισμένο καρπούζι, εκτεθειμένο στον αέρα, τρως καθαρό αρσενικό.

Μπανάνα, το φρούτο της ευτυχίας: Στην φρουτοθεραπεία διαψεύδεται ότι η μπανάνα παχαίνει όταν την τρως το βράδυ, όπως συνήθως λέγεται. Παράγει σεροτονίνη και ντοπαμίνη κι όταν την τρως σε κάνει να θες κι άλλο, λέει ο Α. Μοράλες. Επίσης βοηθά στην αϋπνία εάν τρως μία μπανάνα κάθε βράδυ για 2 εβδομάδες. Το εσωτερικό της φλούδας της χρησιμοποιείται για να θεραπεύει μύκητες και μαύρες ελίτσες στα πόδια.

Εν τάχει …

> Ξινά φρούτα: πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, ακτινίδιο, ανανάς, μόνα τους όχι όλα μαζί, το πρωί.

> Γλυκά φρούτα επίσης μόνα τους και ποτέ σαλάτα: Ανανάς, παπάγια, μπανάνα, αχλάδι, μήλο, ροδάκινο, κεράσι, φράουλα, βατόμουρο, μάνγκο.

> Το 90% των φρούτο θεραπειών μειώνουν το βάρος αλλά μόνο στο πρωινό γεύμα.

Τα φρούτα τρώγονται 1 ώρα πριν από το γεύμα ή 2 ώρες μετά.


 

ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ μην τρώτε …

* Μείξη φρούτων, ειδικά το πρωί

* Υπερβολική κατανάλωση φρούτων

* Κατανάλωση φρούτων για επιδόρπιο (Μεσογειακή συνήθεια)

* Σαλάτα λαχανικών μαζί με φρούτα (μοντέρνα κουζίνα)

* Λεμόνι με αλάτι (καταστρέφει αιμοσφαίρια, αναιμία)

* Αβοκάντο με αλάτι (λευχαιμία)

* Ανανά με γάλα ή αλάτι (σκοτώνει κατσαρίδες)

* Καρπούζι με γάλα ή αλκοόλ

* Πεπόνι με γάλα. (ούτε μεταξύ τους ανανά, καρπούζι, πεπόνι)

* Μάγκο πράσινο με αλάτι και με αλκοόλ ή ξύδι

* Μπανάνα για έχοντες τρεμούλα ή πάρκινσον

* Σαλάτες με πολύ αλάτι, ξύδι ή και με αλκοόλ

* Ξινά φρούτα ούτε μεταξύ τους, ούτε με γλυκά φρούτα, ούτε με λίπος (κίρρωση)

* Ξηροί καρποί σε υπερβολική ποσότητα (τοξικοί)



source: terrapapers.com