Τι θα λέγατε για ένα πεντανόστιμο φαγητό, που να μυρίζει θάλασσα, να τρώγεται το ίδιο ευχάριστα χειμώνα και καλοκαίρι, κρύο ή ζεστό; H chef αυτή τη φορά προτείνει μια υπέροχη συνταγή με τις αγαπημένες μας γαρίδες και ρύζι βερμιτσέλι. Είμαστε σίγουροι ότι θα σάς αρέσει.

Υλικά:

  • 250 γρ μακαρονάκι κινέζικο (ρύζι βερμιτσέλι)
  • ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • ½ κιλό λάχανο
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας νερό
  • ⅔ φλιτζανιού σόγια σος
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μακρόστενες φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το καρότο επίσης κομμένο σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια και το λάχανο σε λωρίδες.
  2. Τα μαραίνουμε με 4-5 κουταλιές σούπας νερό και προσθέτουμε τη σόγια σος. Τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε το μακαρονάκι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, μέχρι να μαλακώσει το μακαρονάκι.

Ευχαριστούμε την chef κ. Κοφινά, για τη συνταγή.