Η chef προτείνει || Τι θα λέγατε για ένα πεντανόστιμο φαγητό, που να μυρίζει θάλασσα, να τρώγεται το ίδιο ευχάριστα χειμώνα και καλοκαίρι, κρύο ή ζεστό; H chef αυτή τη φορά προτείνει μια υπέροχη συνταγή με τις αγαπημένες μας γαρίδες και ρύζι βερμιτσέλι. Είμαστε σίγουροι ότι θα σάς αρέσει. Δοκιμάστε, είτε νηστεύετε, είτε όχι.

Υλικά:

  • 250 γρ μακαρονάκι κινέζικο (ρύζι βερμιτσέλι)
  • ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • ½ κιλό λάχανο
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας νερό
  • ⅔ φλιτζανιού σόγια σος
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μακρόστενες φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το καρότο επίσης κομμένο σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια και το λάχανο σε λωρίδες.
  2. Τα μαραίνουμε με 4-5 κουταλιές σούπας νερό και προσθέτουμε τη σόγια σος. Τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε το μακαρονάκι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, μέχρι να μαλακώσει το μακαρονάκι.

Από το βιβλίο, “Σαρακοστιανά”, της Μαριγούλας Κοκκίνου και Γεωργίας Κοφινά

«Ἄς ἀποφεύγουμε σέ ὅλες τίς περιστάσεις τήν πλεονεξία καί κάθε τι πού ὑπερβαίνει τό ἀναγκαίο»· διότι ἡ πλεονεξία αὐτή όχι μόνο «ἐμποδίζει τούς ἀνθρώπους νά εἶναι ἄνθρωποι, ἀλλά τούς κάνει θηρία καί δαίμονες». Ἡ πλεονεξία, τήν ὁποία ἀναφέρει ὁ ἱερός Χρυσόστομος, εἶναι αὐτή ἡ ἴδια ἡ ἀπανθρωπία πού ὁδήγησε στη σημερινή παγκόσμια οἰκονομική καί πρωτίστως πνευματική κρίση. (Από την εισαγωγή της Γερόντισσας Θεοξένης, ηγουμένης της Ι. Μονής Χρυσοπηγής στα Χανιά).

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε τη κ. Κοφινά, για τη συνταγή.