ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ – ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Πώς διατηρούμε υγιές το σμάλτο των δοντιών μας

 

Κάθε Δευτέρα η χειρουργός οδοντίατρος Γεωργία Ι. Κόκκορη, μάς δίνει χρήσιμες συμβουλές στοματικής υγείας!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

»Είμαι η Ειρήνη και θέλω να ρωτήσω πώς μπορούμε να διατηρήσουμε υγιές το σμάλτο των δοντιών μας το οποίο όσο μεγαλώνουμε, φθείρεται. Η λήψη φθορίου σε μορφή δισκίου θα μπορούσε να βοηθήσει ή μήπως δεν ενδείκνυται από την ηλικία άνω των 50; »

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Το φθόριο θεωρείται απαραίτητο για τη διατήρηση της στοματικής υγείας ειδικά των παιδιών και των εφήβων των οποίων τα δόντια είναι πιο ευαίσθητα στην εμφάνιση τερηδόνας.
Τα δισκία φθορίου χορηγούνται κυρίως σε παιδιά νηπιακής ηλικίας, καθώς ο αυξημένος κίνδυνος κατάποσης του φθοριούχου στοματοπλύματος στην ηλικία αυτή καθιστούν απαγορευτική τη χρήση του.
Χρησιμοποιείται όμως και σε ενήλικες, κυρίως σε άτομα που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο τερηδόνας, όπως σε περιπτώσεις: έκθεσης τμήματος της ρίζας από περιοδοντίτιδα, ξηροστομίας, ακτινοθεραπείας στην περιοχή του τραχήλου ή σε περιπτώσεις υπερευαισθησίας στην περιοχή των ριζών των δοντιών.
Συνεπώς η χρήση φθορίου είναι αναγκαία σε κάποιες ομάδες ενηλίκων. Ο τρόπος και η συχνότητα εφαρμογής του θα καθοριστεί από τον θεράποντα οδοντίατρο και πάντα κατά περίπτωση.

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την χειρουργό-οδοντίατρο Γεωργία Ι. Κόκκορη  D.D.S., για την ενημέρωση.

 


 odontiatros-glyfada-kokkori.gr/ || Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori


 

Δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη στοματική μας φροντίδα