Γεωργία Ι. Κόκκορη: ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ – ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ!

Κάθε Δευτέρα η χειρουργός οδοντίατρος Γεωργία Ι. Κόκκορη, μάς δίνει χρήσιμες συμβουλές στοματικής υγείας!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Γειά σας. Είμαι 45 ετών κι έχω από το γυμνάσιο αρκετά μαύρα σφραγίσματα. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα απλώς λένε πώς τα μαύρα σφραγίσματα πρέπει να τα αλλάζουμε γιατί είναι επικίνδυνα. Ισχύει αυτό; Πρέπει να τα αλλάξω ή να περιμένω μέχρι να προκύψει κάποιο πρόβλημα; Ευχαριστώ.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Τα μαύρα σφραγίσματα πράγματι έχουν ενοχοποιηθεί ως επικίνδυνα λόγω του τοξικού υδραργύρου που περιέχουν, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει τεκμηριωμένη άποψη.
Τα σφραγίσματα, όπως και όλες οι οδοντιατρικές εργασίες, δεν έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής, καθώς οι διάφορες μηχανικές, χημικές και βιοχημικές διεργασίες που επιτελούνται στη στοματική κοιλότητα προκαλούν »κόπωση» των οδοντιατρικών υλικών. Για το λόγο αυτό, σφραγίσματα άνω των 15 ετών κρίνεται απαραίτητο να αντικαθίστανται προτού προκύψουν σοβαρότερα προβλήματα, που θα θέσουν σε κίνδυνο τη διατήρηση των δοντιών στον οδοντικό φραγμό.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, ο οποίος μπορεί να κρίνει πότε τα σφραγίσματα χρειάζονται αντικατάσταση και να επέμβει άμεσα.

 

Δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη στοματική μας φροντίδα

Ευχαριστούμε την χειρουργό-οδοντίατρο Γεωργία Ι. Κόκκορη  D.D.S.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις επικοινωνείστε μαζί μας