Γιάννης Μπαλάφας: Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές, θέλει να μαθαίνει την αλήθεια

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην ταβέρνα « Χρησμός» την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρήστος Καπάταης, η βουλευτής Β΄ Αθήνας Ελένη Αυλωνίτου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα» Τάσος Ταστάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αργυρούπολης Ελληνικού Βασίλης Βάσσιος και πολύς κόσμος, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, που διασκέδασαν με το συγκρότημα «Χαμάτ» μέχρι αργά το βράδυ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, Σταμάτης Σκαμπαρδώνης ο οποίος αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα και στο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «…Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο να βγάλει τη χώρα από το ναρκοπέδιο και το «πρώτη φορά Αριστερά» να έχει θετικό πρόσημο. Το κόμμα πρέπει να έχει ένα σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή και να μην είναι απλά παρατηρητής των γεγονότων. Για αυτό το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ σημαντικό στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα. Είναι μια ευκαιρία, η τελευταία ευκαιρία, να κουβεντιάσουμε για τα σοβαρά προβλήματα, να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να χαράξουμε μια ενιαία πολιτική… .» Ο Υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας αναφέρθηκε στην εκλογολογία και είπε συγκεκριμένα «… Ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα και δεν θέλει εκλογές. Τα κανάλια τον ζαλίζουν, του λένε ψέματα τον παραπληροφορούν και εντείνουν την αστάθεια και την ανασφάλεια. Για το προσφυγικό ανέφερε τα εξής: «Η Ευρώπη οφείλει και πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Πρέπει να σταματήσει να βλέπει το προσφυγικό σαν κάτι που δεν την αφορά και να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες..» Ο Χρήστος Καπάταης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έκανε η Περιφέρεια στον 1,5 χρόνο και η βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου στην τιτάνια προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να βγει η χώρα από το τέλμα.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

|| Η δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα στο “Γλυφάδα metropolitans” για το προσφυγικό και τις εκλογές, στην κοπή της πίτας του Σύριζα Γλυφάδας. ||

Για το προσφυγικό

Το προσφυγικό όπως το κατάλαβαν όλοι επιτέλους, είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό -και όχι μόνο- πρόβλημα  και η χώρα μας από τη στιγμή που βρίσκεται σε μια τέτοια θέση, που είναι φυσικό, αυτή τη μεγάλη προσφυγική ροή την υφίσταται πρώτη. Εμείς πιστεύουμε, ως προς αυτή την κατεύθυνση, ότι δοκιμάζεται η ανθρωπιά του καθενός και της κοινωνίας, η δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη δυσκολία. Εμείς δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να πνιγούν αυτούς τους ανθρώπους ή να αδιαφορήσουμε για τη ζωή τους. Με τις δυνάμεις που έχουμε τις λίγες αυτή την περίοδο, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Πιστεύουμε δε, ότι η Ευρώπη οφείλει και πρέπει να αντιμετωπίσει ανάλογα το ζήτημα, αν και έχει πολλά προβλήματα ακόμα σε αυτόν τον τομέα. Δηλαδή, πρέπει να σταματήσει να βλέπει το προσφυγικό σαν κάτι που δεν την αφορά. Είναι ένα θέμα έχει να κάνει με το ότι στις χώρες προέλευσης αυτών των ανθρώπων, έχουν γίνει πολλές επεμβάσεις τέτοιες και έτσι ο κάθε άνθρωπος φοβάται και ξεκινάει να πάει αλλού, όπου η οικογένειά του και τα παιδιά του θα είναι πιο ασφαλή και η κατάσταση πιο ανθρώπινη και ήρεμη. Ό,τι και να του βάλεις δε φοβάται, κροκοδείλους ή πνιγμούς, από τη στιγμή που κινδυνεύει από τον Νάσσερ, τους αντάρτες, τον Ίσις, τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών, των Ρώσων, του  Ερντογάν, θα ξεκινήσει να φύγει σίγουρα, αυτά τα έχουμε ζήσει και σε άλλες περιπτώσεις. Επομένως, ανθρωπιά στην αντιμετώπιση, την υποχρέωση που έχουμε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λύσουμε αυτό το θέμα, αλλά και απαίτηση η Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα στο θέμα αυτό, πράγμα το οποίο δεν το έχει κάνει ικανοποιητικά μέχρι τώρα.

Για τις εκλογές

Όχι δεν βλέπω εκλογές. Δεν νομίζω ότι απασχολεί τον κόσμο. Έχει τόσα προβλήματα ο κόσμος  και δυσκολίες αυτή τη στιγμή, που δεν νομίζω ότι θέλει εκλογές. Αντίθετα, θα έλεγα. Ο κόσμος θα ήθελε να μαθαίνει πρώτα από όλα την αλήθεια. Τα κανάλια τον τρελαίνουν, τον ζαλίζουν, του λένε ψέματα, τον παραπληροφορούν, εντείνουν την αστάθεια, την ανασφάλεια. Ξέρετε, και η οικονομία είναι ζήτημα και ψυχολογίας, διότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από λίγη ηρεμία. Τους τρελαίνουν στην κυριολεξία τα κανάλια με την παραπληροφόρηση και οι ιδιοκτήτες τους που νιώθουν ότι η εξουσία τους η ανεξέλεγκτη.