Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές.
Υλικά
-
4 ώριμες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
1 κ τσ χυμό λεμονιού
1 κ σ μέλι
250 γρ γιαούρτι 2%
1 κ τσ κανέλα σκόνη
αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομένα για γαρνίρισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Κρατάτε μια μπανάνα για το γαρνίρισμα. Χτυπάτε στο μπλέντερ τις άλλες 3, μαζί με το γιαούρτι, το μέλι, την κανέλα και τον χυμό.
2. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένο για 1 ώρα περίπου. Το ξαναβάζετε στο μπλέντερ και το χτυπάτε με 2-3 κοφτές στροφές.
3. Το σερβίρετε σε μπολάκια παγωτού και το γαρνίρετε με τα αμύγδαλα και τις ροδέλες μπανάνας!
Γλυφάδα metropolitans:
Ευχαριστούμε την κ. Παναγάκου, για τις πληροφορίες.
Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas Bay Bungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, ταβέρνα, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.
“Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.”
Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:
