Ρωτήσαμε τον κ. Ν. Σαπουνάκη, γνωστό οπτικό στην Άνω Γλυφάδα, με το να φοράει κάποιος γυαλιά ηλίου ή μυωπίας, μπορεί να βοηθήσει στο να περιορίσει τον κίνδυνο μόλυνσής του από τον COVID-19; Και μάς απάντησε με την γνωστή προθυμία, ανθρωπιά και γνώση, που μάς εξυπηρετεί πάντα όλους:

“Για να περιορίσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε, όπως κατ’ αρχάς, το να μην φέρνουμε σε επαφή τα χέρια μας με τα μέρη του προσώπου μας. Και βέβαια, ανησυχούμε οι περισσότεροι τελευταία, σχετικά με την πανδημία που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός και πώς θα προστατευτούμε από αυτόν. Ναι, η γνώμη  μου είναι, ότι εφ’ όσον οι περισσότεροι ιοί μπορεί να διαδοθούν με τα σταγονίδια (που ελευθερώνονται από τα άτομα τα οποία νοσούν), μέσω π.χ., φτερνίσματος, εάν φοράμε τα γυαλιά μας, μπορούν να μάς προσφέρουν ένα επίπεδο προστασίας καθώς εμποδίζουν τα σταγονίδια να φτάσουν κατευθείαν στο μάτι. Αλλά, και πάλι χρειάζεται προσοχή, καθώς δεν είναι δυνατόν, να παρέχουν 100% ασφάλεια, επειδή ένας ιός μπορεί ακόμα να φτάσει στα μάτια μας και από το πλαϊνό μέρος των γυαλιών μας. Άρα, ένας διοπτροφόρος, προστατεύεται σίγουρα παραπάνω. Σκεφτείτε επίσης, τους οδοντιάτρους και τους χειρουργούς οι οποίοι φορούν να κατάλληλα γυαλιά για να προστατευτούν. Τέλος, ένας από τους βασικούς επίσης λόγους που πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου, είναι και το να προστατευτούμε από την υπεριώδη ακτινοβολία, ειδικά τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι.”

Υπενθυμίζουμε:

  •  Πάντα να πλένουμε τα χέρια μας, όταν φτάνουμε στο σπίτι ή στην εργασία μας.
  • Χρησιμοποιούμε gel καθαρισμού χεριών, εάν δεν είναι διαθέσιμο σαπούνι και νερό.
  • Προσπαθούμε να αποφεύγουμε τη στενή επαφή με άλλα άτομα.
  • Καθαρίζουμε συχνά τα γυαλιά μας.

Και τονίζει:

“Και να σάς ενημερώσουμε, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που μάς έχουν δοθεί, στα καταστήματά μας, τηρούνται όλες οι προδιαγραφές υγιεινής.

Έτσι, σύμφωνα με την ΠΕΟΟ, τα γυαλιά ηλίου στοχεύουν στην προστασία των οφθαλμών από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όσο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι υπεριώδεις ακτίνες ευθύνονται ξεκινώντας από τον εξωτερικό χιτώνα του οφθαλμού για τη γήρανση των βλεφάρων στα οποία καταλήγουν όλες οι ακτίνες και κατά συνέπεια η γήρανση του ευαίσθητου λεπτού δέρματός τους έρχεται πιο γρήγορα από το υπόλοιπο δέρμα, ενώ είναι δυνατή η εμφάνιση όγκων στα βλέφαρα, όπως επιθηλιώματα και μελανώματα.”

Με τα αγαπημένα μας γυαλιά, βλέπουμε καλύτερα:

CARRERA, RAY-BAN, VOGUE, CAROLINA HERRERA, ARMANI, Tiffany, Police, Oakley, κ.ά.

 

  • Optolife Σαπουνάκης
    Optolife Σαπουνάκης || 210 9601 066

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Optolife Σαπουνάκης: Εδώ, βλέπεις καλύτερα