Γιώργος Παπανικολάου: δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για ό,τι κάνουμε από το χαμόγελο των παιδιών μας [photos]

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης λειτουργίας των νέων παιδικών σταθμών και των εγγραφών σε αυτούς”, ανακοινώνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου από τα social media, τονίζοντας ότι “βασική μας δέσμευση, από την προεκλογική κιόλας περίοδο του 2014, αλλά και από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ήταν κανένα παιδί στη πόλη μας να μην βρίσκεται εκτός παιδικού σταθμού”.

isagogika

Μια από τις πλέον βασικές λειτουργίες κάθε Δήμου και ταυτόχρονα μία από τις κυριότερες ανάγκες κάθε οικογένειας, ιδίως σε περίοδο βαθιάς κρίσης, είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Τόσο ο γονιός που εργάζεται όσο και αυτός που δεν εργάζεται και αναζητεί δουλειά, έχουν απόλυτη ανάγκη να αφήνουν τα παιδιά τους κάθε πρωί, σε σύγχρονους, ασφαλείς και ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Βασική μας δέσμευση, από την προεκλογική κιόλας περίοδο του 2014, αλλά και από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ήταν κανένα παιδί στη πόλη μας να μην βρίσκεται εκτός παιδικού σταθμού.
Το πρόβλημα στη Γλυφάδα ήταν τεράστιο. Μέχρι και πρόσφατα, λιγότερες από μία στις δύο αιτήσεις για εισαγωγή σε παιδικό σταθμό γινόταν δεκτή. Δηλαδή πάρα πολλά τα αιτήματα και λίγες οι θέσεις.
Πλέον, με σιγουριά και σοβαρό σχεδιασμό, υλοποιούμε όλο το προηγούμενο διάστημα τη δέσμευσή μας.
Πρώτα από όλα, ενισχύσαμε σε πολύ σημαντικό βαθμό – και παρά τα εμπόδια – το έμψυχο δυναμικό μας, με τολμηρές και πολύ δύσκολες αποφάσεις αλλά και αξιοποιώντας και τους ευρωπαϊκούς πόρους.
Έπειτα με δαπάνες του Δήμου μας, δρομολογήσαμε την κατασκευή δύο νέων παιδικών σταθμών με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, τους οποίους παραδίδουμε προσεχώς μέσα στο φθινόπωρο (αρχές Σεπτεμβρίου ο ένας και Οκτώβριο ο έτερος) ενώ ετοιμάζουμε και άλλους δύο μέσα στον επόμενο χρόνο αξιοποιώντας και ευρωπαικούς πόρους.


Για να αυξήσουμε το συνολικό αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς μας σταθμούς.
Για να κλείσουμε τους ακατάλληλους παλιούς παιδικούς σταθμούς.
Για να είμαστε περήφανοι ότι τα παιδιά στο Δήμο μας έχουν καθημερινή, δημιουργική απασχόληση, σε περιβάλλον απολύτως σύγχρονο, ποιοτικό, φιλικό και ασφαλές.
Για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες της εποχής και στην αγωνία των γονιών.

PAIDIKOS-STATHMOS-GLYFADA

|| Η μακέτα του νέου, πρότυπου παιδικού σταθμού, στην οδό Πύργου ||


Όλοι όσοι παραμένουμε στην πόλη τον Αύγουστο, προκειμένου να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες, είμαι βέβαιος ότι θα γνωρίσουμε τη μεγαλύτερη ανταμοιβή στα χαμόγελα των παιδιών και των γονιών τους στα εγκαίνια των καινούργιων προσχολικών μας μονάδων.
Πιστέψτε με, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για ό,τι κάνουμε απο την ανιδιοτελή αγάπη, το χαμόγελο και την αγκαλιά των παιδιών μας.
Των παιδιών μας που θέλουμε να υποδεχόμαστε στους πρότυπους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας μας.
Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης λειτουργίας των νέων παιδικών σταθμών και των εγγραφών σε αυτούς.

Συνεχίζουμε.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

isagogika-end