Η Γλυφάδα γιορτάζει! Ο Πανηγυρικός εσπερινός των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης [photos]

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε και φέτος η Ιερά Μητρόπολις Γλυφάδας, Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης τη μνήμη των Πολιούχων της Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Γλυφάδα

Στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό, το Σάββατο 20 Μαΐου το απόγευμα, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Παύλου και παρουσία όλων των κληρικών της Μητροπόλεως. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος.

Στις 9:30 μ.μ. με τη συμμετοχή στρατιωτικών αγημάτων, του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, δημοτικών συμβούλων, προέδρων Συλλόγων και Φορέων της πόλης, της Φιλαρμονικής ορχήστρας Γλυφάδας,  καθώς και χιλιάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή 21 Μαΐου,  τελέστηκε ο Όρθρος και ακολούθως η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Παύλου.

 

Ι. Μ. Γλυφάδας

Ι. Μ. Γλυφάδας

Η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης άνηκε αρχικά στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Από το έτος 1974, άνηκε  στην Ι. Μητρόπολη Ν. Σμύρνης, η οποία περιλάμβανε και τον Δήμο Γλυφάδας, και από το 2002, όταν ιδρύθηκε η Ι. Μητρόπολη Γλυφάδας (ΦΕΚ 152, 28.6.2002), ο Ναός της ενορίας αυτής, δεν είναι μόνον ο Μητροπολιτικός Ναός του Δήμου Γλυφάδας, αλλά και ολόκληρης της Ι. Μητροπόλεως Γλυφάδας, [η Οποία περιλαμβάνει και τους Δήμους Ελληνικού (Σουρμένων), Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης-Βαρκίζης], συγχρόνως δε και ο Καθεδρικός. (agioskonstantinosglyfadas.gr)

 

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ, ΓΛΥΦΑΔΑ

|| Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πλήθος κόσμου, Γλυφαδιώτες και όχι μόνο,

τίμησαν δεόντως το ξεχωριστό αυτό πανηγύρι, την ημέρα που γιορτάζει η Γλυφάδα μας! ||

 

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!