Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γλυφάδας και Πρόεδρος της Εθελοντικής Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Γλυφάδας, Στέλιος Θεοδοσόπουλος, μάς ενημερώνει για το ατυχές και αψυχολόγητο συμβάν. Η γνώμη μας είναι, είναι ότι η τέχνη καλό είναι να εφαρμόζεται, για το κοινό καλό, και, ότι ειναι η δημιουργική έκφραση που μέσα από το έργο αποτυπώνει την ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, τις ιδέες, την αίσθηση ή τον οραματισμό του καλλιτέχνη. Και, είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για ν’αλλάξεις τον κόσμο, πάντα προς το καλό. Όταν λοιπόν αυτή αποτυπώνεται και εκφράζεται, σε ένα όχημα (και στις δύο όψεις), το οποίο είναι σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο, για την προστασία του πολίτη, το μόνο που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα, είναι η ακινητοποίησή του. Και ναι, αυτό δεν είναι τέχνη.

Η τέχνη είναι αυθόρμητη, πηγαία και δημιουργική;

Όλοι συμφωνούμε σ αυτό, όταν απευθυνόμενη στο κοινό δεν δημιουργεί προϋποθέσεις που βάζει βαθμούς δυσκολίας σε παράγοντες που ενεργούν έγκαιρα και αποτελεσματικά στη διάσωση ζωής, περιουσίας και περιβάλλοντος.
Ευχαριστούμε βέβαια τους εικαστικούς «καλλιτέχνες του δρόμου» που θέλησαν να διακοσμήσουν το πυροσβεστικό όχημα της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, την Μ. Παρασκευή το βράδυ, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι σοβαροί λόγοι που έχει αυτό το χρώμα.
Με αυτό το όχημα οι εθελοντές της πολιτικής προστασίας διακινδυνεύουν την ζωή τους εδώ και δέκα χρόνια επιχειρώντας σε δασικές πυρκαγιές και άλλες σοβαρές απειλές κατά της ζωής και του περιβάλλοντος βοηθώντας την πυροσβεστική στο δύσκολο, επικίνδυνο και επίπονο έργο της.
Γνωρίζοντας λοιπόν οι εθελοντές την κρισιμότητα της λειτουργίας του, μέχρι αργά το Μ. Σάββατο αντί να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους, όπως το απαιτούν οι ημέρες, αγόρασαν καθαριστικά υλικά και το καθάρισαν.
Χριστός Ανέστη…, με πολύχρωμες ευχές σε όλους τους απανταχού καλλιτέχνες!!!

|| Συγχαρητήρια στους εθελοντές! ||