Μια όμορφη εμπειρία στο καταπράσινο περιβάλλον του Γκολφ Γλυφάδας έζησαν νέοι γονείς, σε μια δράση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων ο Δήμος Γλυφάδας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και συντονισμό της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένας Δεναξά, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Φαιναρέτη βιωματικό περίπατο. Κατά τη διάρκειά του, έγινε ενημέρωση από ειδικούς στα θέματα του τοκετού και του πρώτου διαστήματος ύστερα από αυτόν.

Μπαμπάδες και μαμάδες, αλλά και έγκυες γυναίκες και οικογένειες με μικρά παιδιά προσήλθαν για να ζήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία, που τους φάνηκε ιδιαιτέρως χρήσιμη. Επαγγελματίας μαία ενημέρωσε τις μέλλουσες μαμάδες για τη διαδικασία του τοκετού, απάντησε στις ερωτήσεις τους και, στη συνέχεια, ψυχολόγος συζήτησε με τα νέα ζευγάρια για τα προβλήματα και τις αγωνίες τους και τους έδωσε χρήσιμες κατευθύνσεις, πληροφορίες και απαντήσεις.

Επίσης, υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Γλυφάδας ενημέρωσαν τους νέους γονείς σχετικά με το επίδομα γέννας το οποίο δικαιούνται.