Μεγάλη δράση συγκέντρωσης βοήθειας για τους γείτονές μας

 

Γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απλώνεται τούτες τις ώρες του αβάσταχτου πόνου, ο οποίος διαπερνά σύνορα και φτάνει στις ψυχές μας. Συγκλονισμένοι στέκουμε δίπλα στους δοκιμαζόμενους γείτονές μας, προσφέροντας το ελάχιστο που μπορούμε μέχρι να νικήσει και πάλι η ζωή. Ο Δήμος Γλυφάδας κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις του και καλεί τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στη μεγάλη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

 

«Η αδιανόητη τραγωδία στην Τουρκία και στη Συρία μας έχει όλους συγκλονίσει. Ο φοβερός σεισμός έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς στέγη ή βασικά αγαθά», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:

«Παρακολουθούμε με οδύνη το ανθρωπιστικό δράμα, καθώς και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για να βρεθεί ζωή μέσα στα συντρίμμια.

Θεωρούμε χρέος μας να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας τούτη τη στιγμή του ανείπωτου πόνου.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, τα απολύτως απαραίτητα για τις πολύ δύσκολες αυτές μέρες.

Στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (είσοδος από Αρχιμήδους 9, κλειστό γήπεδο μπάσκετ) συγκεντρώνουμε αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, είδη πρώτης ανάγκης.

 

Συγκεκριμένα:

 

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους

– Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας

– Γάλατα, εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

– Ξηρά τροφή για ζώα

“Παρακαλούμε όλα τα είδη να είναι συσκευασμένα και χωρίς να έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης, όπου υπάρχει”, τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται επίσης στο πενταψήφιο του Δήμου Γλυφάδας 15464, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Μπορείτε να καλείτε στο πενταψήφιό αριθμό και για να δηλώσετε εθελοντές στην προσπάθεια αυτή, ιδίως στο κομμάτι της διαλογής και ταξινόμησης των αγαθών που θα συγκεντρωθούν.

Η αποστολή όλων των ειδών στις σεισμόπληκτες περιοχές θα γίνει άμεσα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Συρίας». Τη δράση συντονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.