Γνωρίζετε πού επιτρέπεται το κολύμπι για σκύλους;

Ενα χρόνιο αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και όλων των κηδεμόνων κατοικίδιων ετοιμάζει να ικανοποιήσει άμεσα το υπουργείο Ναυτιλίας, επιτρέποντας σε συγκεκριμένες παραλίες το κολύμπι των δεσποζομένων ζώων, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του e-typos αναμένoνται απο το Υπουργείο Ναυτιλίας ειδικοί χάρτες αλλά και πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού για την προβολή της ρύθμισης στο εξωτερικό, με τα πρώτα μηνύματα από τα τουριστικά γραφεία να είναι άκρως θετικά.

Δελτίο τύπου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας αναφέρει σχετικά με αρκετά δημοσιεύματα που ήθελαν pet friendly παραλίες με αποφάσεις Δήμων “Λάθος τα δημοσιεύματα για την επιλογή παραλιών pet friendly από Δήμους της χώρας” Σας κάνουμε γνωστό ότι κανένα από αυτά τα δημοσιεύματα δεν ισχύει, όπως δεν ισχύουν και οι κανονιστικές αποφάσεις των Δήμων που αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και με την γνωστή αντιφιλοζωική κουλτούρα που διακρίνει τους περισσότερους, έσπευσαν να εξορίσουν τους κηδεμόνες σκύλων στις πιο απόμακρες παραλίες.

 

Οι αναμενόμενες για τους κηδεμόνες τετράποδων κολυμβητών θαλάσσιες περιοχές, όπως έχουν αναρτηθεί έως τώρα στο Διάγεια.

Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας

Καθορίζει την παραλία στη θέση Βουρλέζα, Πόρτο Ράφτη, ως θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζομένων ζώων συντροφιάς. Στην παραλία, θα πρέπει να τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες ώστε να καθορίζεται ο χώρος και να ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς καθώς και οι λουόμενοι στο σύνολο τους.

Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει την πρόταση της παραλίας με την ονομασία «ακτή Χέλμη»,ως  καθορισμένη θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζομένων ζώων συντροφιάς.

Δήμος Ερέτριας

Δεν προβαίνει στον καθορισμό και υπόδειξη θαλασσίων περιοχών για το λούσιμο δεσποζομένων ζώων συντροφιάς, διότι οι παραλίες του Δήμου Ερέτριας είναι τουριστικές.

Δήμος Κύμης-Αλιβερίου

Καθορίζει για το λούσιμο δεσποζομένων ζώων συντροφιάς τον θαλάσσιο χώρο στη θέση «Βλυχάδα» στον κάμπο Αλιβερίου. (από οικία Γάσπαρη έως γεφυράκι)

Δήμος Καρύστου

Καθορίζονται  παραλίες στις οποίες επιτρέπεται το λούσιμο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Καρύστου ως εξής:

Α) Η παραλία «Κατσούλι» κάτω από τον ΒΙΟ.ΚΑ Καρύστου.

Β) Η μικρή παραλία στην δεξιά πλευρά στην θέση Κεφάλα στην περιοχή Λυκόρεμα Μαρμαρίου.Γ) Η παραλία στην εκβολή του μεγάλου ποταμιού και 100 μέτρα δεξιά προς τη πλευρά του λιμανιού των Νέων Στύρων.Δ) Οι παραλίες «Βραχάκια» και «Μύτη» Αλμυροποτάμου.

 

Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων

Εισηγείται τις κάτωθι θαλάσσιες περιοχές για το λούσιμο δεσποζομένων ζώων συντροφιάς:α). Παραλία ¨Κολοβρέχτη΄΄ Δ.Κ Ψαχνών καιβ). Παραλία ΄΄ Διαλισκάρι΄΄, περιοχή Αγ. Ειρήνη Τ.Κ Στροπώνων.

Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΥΜΝΙΩΝ Λίμνης «ΚΟΧΥΛΙ» Ροβιών «ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ»Ροβιών «ΣΑΝΙΔΕΣ»ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΗΡΕΩΣ Βλαχιάς «ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ» Πηλίου «ΤΗΓΑΝΑΚΙΑ» Μαντουδίου ΣΚΑΛΑ ΦΟΡΤΩΣΕΩΣ(πρώην Σκαλιστήρι)ΚΥΜΑΣΙ Κηρίνθου «ΑΓΚΑΛΗ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΛΕΩΣΑγίας Άννας «ΑΓΚΑΛΗ»Κοτσικιά «ΡΟΔΑΚΙ» Αχλαδίου «ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΡΙ»

Δήμος Σκοπέλου

Καθορίζει τις θαλάσσιες περιοχές για τη ∆ηµοτική Κοινότητα Σκοπέλου την περιοχή ΝΙΚΟΛΕΑ και στην ∆ηµοτική Κοινότητα Γλώσσας την περιοχή “ΓΛΥΣΤΡΑ προς ΚΑΒΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ”

Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου

Επιτρέπεται εντός του θαλάσσιου χώρου: Χολιοµόδι στη Σκάρφεια.Αριστερά στο «Camping Leonidas» πλησίον στις εκβολές του χειµάρρου.Μεταξύ Καλάµου και Αγίου Κων/νου από την περιοχή Κοτσιδάκος προς δυτικά του Καλάµου.Στο Ασπρονέρι ανατολικά 100 µέτρα µετά την πινακίδα των έντονων ρεµάτων κάτω από την ιδιοκτησία της κτηµατικής που δεν έχουµε σπίτια.Χρυσή Ακτή.Τσαρεϊκα στα Καµένα Βούρλα (κάτω από ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ)

Δήμος Μεγαρέων

Καθορίζει θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για τη Νέα Πέραμο την περιοχή «Πούντα» μεταξύ της λέσχης των Προσκόπων και της εκβολής αγωγού ομβρύων υδάτων: Στίγμα του κέντρου παραλίας συντεταγμένες (ΕΓΣΑ 87) Χ: 448688,974 Ψ:4205465,641.

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Καθορίζει παραλίες σε 4 περιοχές ευθύνης του Δήμου στον θαλάσσιο χώρο των οποίων θα επιτρέπεται το λούσιμο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, στις εξής ακτές:

1.Δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου – Περαχώρας Εμπροσθεν αναχώματος Σχολής Μηχανικού, στο Λουτράκι (στίγμα μέσου παραλίας φ:37ο 57΄17.34΄΄ Β λ:22ο 57΄46.79΄΄ Α).

2.Δημοτική Κοινότητα Αγ. Θεοδώρων Παραλία Αγ. Θεοδώρας, θέση ‘’Φάρος’’ (στίγμα μέσου παραλίαςφ:37ο 54΄55.44΄΄ Β λ:23ο 05΄37.21΄΄Α)

3.Δημοτική Κοινότητα ΙσθμίαςΣτον Κάβο Ισθμίας στηθέση ‘’Μύτικας’’ (στίγμα μέσου παραλίαςφ:37ο 54΄11.79΄΄ Β λ:23ο 00΄44.47΄΄ Α)

4.Τοπική Κοινότητα Πισίων Στον Σχοίνο μεταξύ θέσης ‘’Αγ. Βλάσιος’’ και οικισμού ‘’Βαμβακιές’’ (στίγμα μέσου παραλίας φ:38ο 03΄16.96΄΄Β λ:23ο 04΄8.60΄΄ Α)

Δήμος Κορινθίων

Α) παραλία τέρμα Κολιάτσου στην Κόρινθο, και Β) παραλία της τοπικής κοινότητας Κ. Άσσου από την ευθεία εκβολής του ποταμού Ράχιανι με ανατολική φορά και σε έκταση διακοσίων (200) μέτρων από το σημείο εκκίνησης

Δήμος Σικυωνίων

Κ α θ ο ρ ί ζ ε ι τα παρακάτω σημεία της παραλίας που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου, ως χώρους για την πρόσβαση και κολύμβηση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς:

1.Το τμήμα παραλίας βόρεια της οδού Ολυμπιονικών (σούπερ μάρκετ LIDL) έως το χώρο του πρώην εργοστασίου NILONCA, στο Κιάτο

2.Το τμήμα παραλίας βόρεια του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου, από το λιμενοβραχίονα έως τις εκβολές του ποταμού Ελλισώνα, στο Κιάτο

3. Θέση «πικραγγουριά», το τμήμα παραλίας δυτικά της κοίτης του ποταμού Σελίανδρου και σε μήκος είκοσι (20) περίπου μέτρων, στη Τ.Κ. Διμηνιού.

4. Το τμήμα παραλίας ανατολικά της κοίτης του ποταμού Σελίανδρου και σε μήκος είκοσι (20) περίπου μέτρων, στη Τ.Κ.Κάτω Διμηνιού.

Διακοπτό

Στην Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού καθορίζεται η θαλάσσια περιοχή στις εκβολές του Βουραϊκού ποταμού έως 150 μ. ανατολικά αυτών.

Παραλία Κάτω Αχαΐας

Παραλία Κάτω Αχαΐας στη Θέση Μπούκα (από το τέλος του δρόμου αντλιοστάσιου της Αεροπορίας ως εκατό μέτρα αριστερά.

Παραλία Κάτω Αχαΐας «Παλιοβορός»

Από παλαιό camping Κρούσα έως πριν την στροφή για Αλυκές

Δήμος Πηνειού

Προτείνει παραλία για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, προκειμένου να εκδοθεί νομοθεσία που θα καθορίζονται συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές που θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, την παραλία μεταξύ Μπούκας και Καλυβίων Μυρτουντίων.

Δήμος Ευρώτα

Καθορίζει θαλάσσια περιοχή όπου θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων και συγκεκριμένα τη θέση «πλησίον των εκβολών ποταμού Ευρώτα, προς την πλευρά της παραλίας του Έλους, έμπροσθεν ιδιοκτησίας Δήμου», με τις συντεταγμένες ενδεικτικού σημείου του χώρου Χ=383689,66 Ψ=4073732,01, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις των κριτηρίων που αναγράφονται στο υπ. αρ. 2354/31-10-2014 έγγραφο του Λιμεναρχείου Γυθείου έγγραφο του Λιμεναρχείου Γυθείου.

Δήμος Δυτικής Μάνης

Συμφωνεί με την εισήγηση του εισηγητή και εγκρίνει την απαγόρευση ζώων συντροφιάς από την 1η Μάη έως την 31η Οκτωβρίου στις παραλίες Στούπας, Καλόγριας και Σάντοβας του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Δήμος Ανατολικής Μάνης

Καθορίζει, ύστερα από τις προτάσεις της ΔΚ Γυθείου και Τοπικών Κοινοτήτων, στο Δήμο Ανατ. Μάνης τις θαλάσσιες περιοχές για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ως κατωτέρω:

– ΔΕ ΓυθείουΔΚ Γυθείου: «Δύο εκτάσεις τριάντα μέτρων έκαστη, η πρώτη στην παραλία Σελινίτσα,πλησίον παραλίας Λακωνίς, με έναρξη από τον τοίχο και προς το ξενοδοχείο «Αέρηδες»και η δεύτερη στη παραλία Μαυροβούνι, έμπροσθεν ιδιοκτησίας αγροκτήματοςΜπουτσιαράκου και Πουλάκου, όπως απεικονίζονται στις συνημμένες αεροφωτογραφίεςκαι με στίγμα σταυρό.»

– ΤΚ Καλυβίων: «θέση Καμάρες, τοποθεσία Βουρλακιάς, ονομασία Αστρίτσικο, με τηνπροϋπόθεση ότι τα ζώα θα πληρούν όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και δεν θα ενοχλούν τους υπόλοιπους λουόμενους.»

– ΤΚ Νεοχωρίου: «ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΤΑΛΕΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.»

– ΤΚ Σκουταρίου: « παραλία <Στενολάκωμα>, η οποία βρίσκεται αριστερά από τη παραλία<Καλαμάκια> και έχει είσοδο από το κεντρικό δρόμο για το χωριό Καλύβια.»

– ΔΕ Ανατ. Μάνης ΤΚ Έξω Νυμφίου: «το Δ.Δ. ΕΞΩ ΝΥΜΦΙΟΥ στη θέση ΧΑΛΙΚΙΔΙ»

– ΤΚ Κότρωνα: «Βαθεία στη θέση Εγγλέζου» και «Μύλοι»

– ΤΚ Λάγιας: «1.Άγιος Κυπριανός 2.Κάλαμος οικισμό Αχίλλειον 3.Βαθύ οικισμός Πάλιρος4.Κοκκινόγεια»

– ΔΕ Οιτύλου ΤΚ Βάθειας: «Έξω Κάπποι.»

– ΤΚ Οιτύλου: « θέση «Σκοινί – Κάτω Πλατύ» στον οικισμό Καραβοστάσι.»

– ΤΚ Πύργου Διρού: « στη θέση «Σπαθάρι» στον οικισμό Χαρούδα.»

Δήμος Ελαφονήσου

Για τη διενέργεια θαλάσσιου λουτρού δεσποζομένων ζώων συντροφιάς προτείνει τη θαλάσσια περιοχή πίσω από τον κάβο του Καλόγερα, περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα :Β 36 μοίρες 30′ 40, Α 022 μοίρες 58′ 13Β 36 μοίρες 30′ 49, Α 022 μοίρες 58′ 23

Δήμος Αγκιστρίου

Στη παραλία μετά τη ΔΕΗ

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας

Α)Καθορίζει θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για το λιμένα Ερμιόνης , στην εξομοιούμενη ζώνη από το σημείο της γλίστρας έμπροσθεν του Β΄ Λιμενικού Τμήματος με στίγμα 37.387168 23.247323 έωςτην ιρλανδική διάβαση με στίγμα 37.388878 23.248326.

Β)Δεν καθορίζει θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για τους λιμένες Πορτοχελίου και Κοιλάδας, επειδή ο υφιστάμενος χώρος καταλαμβάνεται από προβλήτες και κρηπιδώματα και δεν παρέχεται η δυνατότητα λόγω μη προσβασιμότητας των ζώων στην θαλάσσια περιοχή.

Δήμος Ιθάκης

Προτείνει προς τη Λιμενική Αρχή Ιθάκης τις παρακάτω παραλίες της Νήσου Ιθάκης στις οποίες θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς : Α) παραλία «Ταμπακαριό» στο Βαθύ Ιθάκης. Β) παραλία έναντι του Κτιρίου Εντευκτηρίου στο Βαθύ Ιθάκης. Γ) παραλία «Πλακούτσες / Μαυρωνά» στην Τοπική Κοινότητα Κιονίου (Βορείου) Ιθάκης.

Δήμος Αμφίπολης

Επιτρέπει σύµφωνα µε την παραπάνω εισήγηση ,το λούσιµο των ζώων συντροφιάς, στον χώρο του λιµανιού του ∆ήµου.

Δήμος Βόλβης

Στην είσοδο του στρατοπέδου «Θαλασσία» στη Δυτική Παραλία Σταυρού Συντεταγμένες 40’40’36.36’’Β 23’41’37.55’’Δ.

Δήμος Σιθωνίας

Οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σιθωνίας να καθορίσουν θαλάσσιες περιοχές για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και να επανέλθει το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Δήμος Κύθνου

εγκρίνει και γνωμοδοτεί να δοθούν δυο (2) παραλίες στην ν. Κύθνο, για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, την παραλία «Αρκούδι» της Τ.Κ. Χώρας και την παραλία «Κάστελας» στην Τ.Κ. Δρυοπίδας.

Δήμος Σίφνου

α) Στο Κάστρο: τμήμα της θαλάσσιας περιοχής της Σεράλιας β) Στο Βαθύ: τμήμα της θαλάσσιας περιοχής προς «Τσόπου»

Δήμος Κιμώλου

1. Παραλία «Πήγαδος» στίγμα 36ο 48΄55, 87΄΄ Β/24ο 35΄32. 05΄΄ Ε2. Παραλία «Εννιάς» στίγμα 36ο 46΄38.19΄΄ Β /24ο 34΄ 1.84΄΄ Ε3. Παραλία «Δέκας» στίγμα 36ο 47΄ 3.54΄΄ Β/24ο 31΄51.27΄΄Ε

Δήμος Μήλου

Καθορίζει τις ακόλουθες περιοχές στις οποίες θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς :1. Παραλία «Δεκατέσσερις» της Τοπικής Κοινότητας Τρυπητής (Στίγμα 36ο 41΄57.36΄΄Β 24ο 27΄59.52΄΄Ε)2. Παραλία «Νεροδάφνη» της Τοπικής Κοινότητας Μήλου (Στίγμα 36ο 45΄58.24΄΄Β 24ο 24΄41.40΄΄Ε)3. Παραλία «Καστανάς» της Δημοτικής Κοινότητας Τριοβασάλου (Στίγμα 36ο 44΄07.80΄΄Β 24ο 32΄20.90΄΄Ε)

Δήμος Σικίνου

Μειοψηφούντος του Δημοτικού Συμβούλού κ. Σεγρέδου Ιωάννη, ο οποίος καταψήφισε την απόφαση επειδή, όπως υποστήριξε, πρέπει να βρεθεί άλλη λύση για το συγκεκριμένο θέμα καθώς η Σίκινος είναι μικρό νησί και δεν διαθέτει πολλές παραλίες ούτε για τους ίδιους τους λουόμενους, να προτείνει την παραλία «Διαλισκάρι» για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Δήμος Ιητών

Εγκρίνει τη συμπλήρωση της υπ’αριθ.188/2014 απόφασης του Δ.Σ. και καθορίζει τις ακόλουθες περιοχές στις οποίες θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς :1.Παραλία Αγία Ειρήνης : γεωγραφικό πλάτος : 36ο 43′ 17, 32” Β, γεωγραφικό μήκος :25ο 16’16,40”Α.2.Παραλία Άραγμα – Μαγγαναρίου : γεωγραφικό πλάτος : 36ο 39’27, 93” Β, γεωγραφικό μήκος :25ο 22’19,61”Α.3.Παραλία Ψάθης , γεωγραφικό πλάτος : 36ο 44’2,96” Β, γεωγραφικό μήκος :25ο 22’6,67”Α.

Δήμος Αμοργού

1.Για την περιοχή της Αιγιάλης επιλέχθηκε ως παραλία λουσίματος των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς η παραλία στην περιοχή «ΑΣΠΕΣ». 2.Για την περιοχή των Καταπόλων επιλέχθηκε πλειοψηφία ως παραλία λουσίματος των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, η παραλία στην περιοχή δεξιά από τα μπλόκια στο γεφύρι σε 30 – 40 μέτρα τα οποία θα οριοθετηθούν. 3.Για περιοχή της Κάτω Μεριάς επιλέχθηκε ως παραλία λουσίματος των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς η παραλία στη θέση «ΚΙΣΙΡΙ».

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Εγκρίνει, όπως εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με την υπ’ αριθμ.39/2014 απόφασή της, τον καθορισμό θαλάσσιων περιοχών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς:1 ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΔΚ ΝΑΞΟΥ2 ΛΑΓΟΥΝΑ ΔΚ ΝΑΞΟΥ 3 ΠΛΑΚΕΣ ΔΚ ΔΟΝΟΥΣΑΣ4 ΧΩΡΙΣΤΑΡΙΑ (ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ) ΔΚ ΔΟΝΟΥΣΑΣ 65 ΜΕΡΣΙΝΙ ΔΚ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ6 ΑΛΜΥΡΟΥ (1Η ΠΑΡΑΛΙΑ) ΔΚ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ7 ΠΑΡΙΑΝΟΣ1 ΔΚ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ8 ΠΑΡΙΑΝΟΣ2 ΔΚ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ9 ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΒΟΣ1 ΔΚ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ10 ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΒΟΣ2 ΔΚ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ

Δήμος Πάρου

1]Παραλία Αη Γ ιάννης Καλυβίτης [Ραντεβουδιάρης] στην Δημοτική Κοινότητα Πάρου.2]Θαλάσσια περιοχή από την μύτη που βρίσκεται απέναντι από το νησί Φιλίζι [το κοντινότερο σημείο] και προς το νότιο μέρος μέχρι τις «βραχιές» στην Δημοτική Κοινότητα Νάουσας.3]Παραλία «Κροτήρι» στην Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς.4]Θαλάσσια περιοχή «Καμινάκι» στην Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας.

Δήμος Πάτμου

Τον ορισμό της παραλίας «Πατελιά Γερανού» ως θαλάσσια περιοχή στην οποία θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Δήμος Ικαρίας

Καθορίζει τις παραλίες στις οποίες επιτρέπεται το λούσιμο των ζώων συντροφιάςστην Ικαρία ως εξής :

Δ.Ε. Αγίου Κηρύκου- Νότια ακτή της Ικαρίας. Α΄Παραλία «Νίφι» στον Φάρο,Β΄Παραλία «Καλού» στο Καρκινάγρι, Γ΄Παραλία «Δάσος» στον Μαγγανίτη και Δ΄παραλία «Συρτικό» στον Άγιο Κήρυκο.

Δ.Ε. Ευδήλου Βόρεια –Κεντρική ακτή της Ικαρίας. Περιοχή-παραλία «Σαμιάου» κοντά στον Κάμπο.Δ.Ε. Ραχών Βόρεια – Δυτική ακτή της Ικαρίας.

Περιοχή- παραλία «Φίδος» στα όρια των οικισμών Αυλακιού και Γιαλισκαρίου.

Δήμος Τήλου

1) Παραλία Λιβαδίων –Περιοχή « ΓΙΑΛΟΥ»2) Παραλία Ερίστου – Περιοχή «ΚΟΥΛΙΑΝΟΣ»3) Παραλία Αγ. Αντωνίου  4) Παραλία Πλάκας.

Δήμος Σύμης

Οι θαλάσσιες περιοχές του Δήμου Σύμης όπου θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με κριτήρια που θέτει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος είναι :31. Παραλία « ΠΛΑΚΑ», περιοχής «ΣΥΚΙΔΙ» Νήσου Σύμης .2. Αριστερή πλευρά Προβλήτας στην Περιοχή «ΠΕΔΙ» Νήσου Σύμης.

Δήμος Ιεράπετρας

Εγκρίνει τη με αρ.59/2014 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και καθορίζει τις παρακάτω παραλίες, στο θαλάσσιο χώρο των οποίων θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς:

Παραλία Αγίου Ανδρέα από Ταβέρνα ’’Κλειώ’’ έως και το θερμοκήπιο ιδιοκτησίας Ασλανίδη

Παραλία ανατολικά του Βιολογικού Καθαρισμού και δυτικά της εισόδου σκαφών της Ναυμαχίας

Δήμος Αγίου Νικολάου

Προτείνει ως θαλάσσιες περιοχές για το λούσιµο των δεσποζοµένων ζώωνσυντροφιάς, τις παρακάτω παραλίες :

Τη µικρή παραλία κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο Καραβοστάσι Καλού Χωριού,

Την παραλία Χιόνα στην Ελούντα (στο κοµµάτι όπου δεν υπάρχουν ξαπλώστρες)

Δήμος Αγίου Βασιλείου

Υποδεικνύει τις παρακάτω θαλάσσιες περιοχές της περιφέρειας του Δήμου Αγίου Βασιλείου ως θέσεις για το λούσιμο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς:1.Θέση ‘Αραγός’ Τ.Κ. Ακουμίων2.Θέση ‘Πόρος του Σκοίνου’ Τ.Κ. Αγίας Γαλήνης3.Θέση ‘Κλήματα’ Τ.Κ. Ροδακίνου4.Πλακιάς (δυτικά του ποταμού).

Δήμος Σφακίων

Οι παραλίες του Δήμου Σφακίων όπου θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με κριτήρια που θέτει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος είναι :

1)Παραλία «Ακρωτήριον», η οποία βρίσκεται ανάμεσα από την παραλία «Αμμούδι» και το Μαύρο Λιμνιώνα, της Τοπικής Κοινότητας Χώρας Σφακίων

2) Παραλία «Βιγλιστήρι», η οποία βρίσκεται ανάμεσα από τις παραλίες «Ορθή Άμμος» και «Λάκοι» Τοπικής Κοινότητας Πατσιανού

see more: http://www.allaboutdog.gr/paralies-gia-skilous-epitrepete-to-kolimpi-2015/

GLYFADA METROPOLITANS