ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΣΤΙΒΟΣ: ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

 

|| ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΑΚΝ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ||

 

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου την ετήσια βράβευση των αθλητών και αθλητριών της περιφέρειας που διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατά το έτος 2018.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, την εκδήλωση προλόγισε με σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Γιώργος Καρδαράς, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για τις περυσινές διακρίσεις και τόνισε το μεγάλο έργο που πραγματοποιείται από όλα τα Σωματεία, σε όλα τα επίπεδα, τόσο αναπτυξιακά όσο και σε επίπεδο υψηλού αθλητισμού. Επίσης μίλησε για τη συνεισφορά της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ και τη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται να συνδεθεί ο κλασικός αθλητισμός με την τοπική κοινωνία, όπως και για την πολυεπίπεδη δράση του Προέδρου κ. Κώστα Παναγόπουλου, του Γενικού Γραμματέα κ. Βασίλη Σεβαστή και όλων των μελών του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ να καταστήσουν το στίβο πρώτο άθλημα στο σχολείο, στο Δήμο και την Περιφέρεια.

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. βράβευσε συνολικά 73 αθλητές και αθλήτριες, Πανελληνιονίκες σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες και πραγματοποίησε και τρεις τιμητικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στον αθλητισμό και την τοπική κοινωνία:

 • Τον Δήμαρχο Ασπροπύργου κ. Νίκο Μελετίου για την προσφορά του στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στη Δυτική Αττική και τη χορηγία της εκδήλωσης.
 • Την Αντιδήμαρχο Περιστερίου κα Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου, η οποία εδώ και χρόνια στηρίζει όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα στο Δήμο Περιστερίου.
 • Τον παλαιό πρωταθλητή, πρώην κάτοχο του Πανελληνίου ρεκόρ στο Άλμα Τριπλούν και κάτοικο Ασπροπύργου κ. Δημήτρη Μίχα, τον πρώτο Έλληνα που έσπασε το φράγμα των 17.00μ. με άλμα 17.04μ. το 1980.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση τεσσάρων αθλητών-τριών που αποτελούν το αύριο του ελληνικού στίβου και κατέκτησαν πέρυσι την 1η θέση σε αγόρια και κορίτσια ανάμεσα σε 300 και πλέον μετέχοντες στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β΄.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από πλευράς ΣΕΓΑΣ οι:

Παναγιώτης Δημάκος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Πολυξένη Αργειτάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιάννης Ψωμιάδης, Ταμίας του Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ, Μαρίκα Καρδαρά, μέλος του Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ και Σπύρος Καλοζούμης, μέλος του Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ, Θεόδωρος Βόσσος, π. μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ.

Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής παρευρέθησαν οι:

Κώστας Βόσσος, Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κλάδης, Ταμίας, Χριστίνα Ματάκη, Γεν Γραμματέας, Θωμάς Παπαγιάννης, Αναπληρωτής Ταμίας, Αριστέα Λαμέρα, μέλος και Μαρίνα Ιακωβίδου, αναπλ. μέλος.

Εκτός του κ. Μελετίου και της κας Τσιώτα την πολιτική ζωή εκπροσώπησαν οι:

 • Ανδρέας Καπιτσίνος, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Κορυδαλλού,
 • Ανδρέας Λεωτσάκος, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίας Βαρβάρας Αττικής και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Δυτικό Τομέα με τον κ. Πατούλη, οι οποίοι και έκαναν την βράβευαη στην κα Τσιώτα, όντας και οι δύο άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, και
 • Ευάγγελος Λιάκος, υποψήφιος Βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής με την Ν.Δ.

Τέλος από πλευράς Δήμου Ασπροπύργου, την εκδήλωση τίμησαν οι:

 • Αβραάμ Κωνσταντινίδης, Αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου,
 • Ιωάννης Κατσαρός, Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας,
 • Μελέτιος Μπουραντάς, Πρόεδρος του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου,
 • Κων/νος Τσολερίδης, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΑΤΤΙΚΑ TV.
 • Αντώνης Κοναξής, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Άθλησης, και
 • Αλεξάνδρα Τσίγκου, Καθηγήτρια Φυσ. Αγωγής και Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητικών δραστηριοτήτων..

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, ευχόμενοι οι βραβεύσεις και οι διακριθέντες αθλητές-τριες να είναι διπλάσιοι κατά την τρέχουσα αθλητική περίοδο.