Αργείς στα ραντεβού; Δεν είσαι αγενής…

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, η αργοπορία στα ραντεβού δεν είναι θέμα αγένειας αλλά «κυκλοφορεί» στο DNA μερικών ανθρώπων, καθώς εκείνοι έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με τον χρόνο, που δεν έχουν όλοι οι υπόλοιποι.

«Οι  περισσότεροι άνθρωποι που αργούν, το κάνουν σε όλη τους τη ζωή και στις περισσότερες δραστηριότητές τους. Μάλιστα, οι μελέτες δείχνουν πως ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου συσχετίζεται με την έννοια του χρόνου και την τυπικότητα ή μη στο χρόνο», υποστηρίζει ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Mandanao.

Έτσι λοιπόν, όλοι όσοι θεωρούν του αργοπορημένους αγενείς και χωρίς τρόπους, τότε θα πρέπει να σκεφτούν ότι δεν είναι -ουσιαστικά- επιλογή τους, αλλά οφείλεται και σε νευρολογικά θέματα.

Επίσης, εαν υπάρχει μία κοινή ώρα που χρησιμοποιούν όλοι οι άνθρωποι, το λεγόμενο GMT (Greenwich Meantime), οι μονίμως αργοπορημένοι άνθρωποι ανήκουν και επιστημονικά στην ζώνη NOT (Never On Time), όπου ο μέσος όρος βρίσκεται 45 λεπτά πίσω από το GMT.

Μια άλλη μελέτη στο Πανεπιστήμιο του San Diego, υποστηρίζει πως υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων, οι Β και οι Α.

Οι άνθρωποι τύπου Α είναι συνήθως ακριβείς, γιατί έχουν το «εγκεφαλικό – ενσωματωμένο» τους ρολόι υπολογίζει ότι ένα λεπτό διαρκεί 58 δευτερόλεπτα. Για τους αργοπορημένους, οι οποίοι ανήκουν στον τύπο Β, υπολογίζεται πως  ένα λεπτό διαρκεί 77 δευτερόλεπτα.

Οι άνθρωποι τύπου Β βρίσκονται σε μόνιμη βάση λιγότερο αγχωμένοι, χαλαροί, απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή και είναι ατέρμονα αισιόδοξοι.