Μάς ενημερώνει η Χειρουργός Οδοντίατρος ΓΕΩΡΓΙΑ Ι. ΚΟΚΚΟΡΗ.

 

Το χαμόγελο είναι μια έκφραση του προσώπου μέσα από την οποία εξωτερικεύουμε συναισθήματα. Πολλές φορές, μάλιστα, είναι πιο δυνατό κι από τις λέξεις και είναι ένα «σήμα» αναγνωρίσιμο σε κάθε χώρα και πολιτισμό.

Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Θα έχετε παρατηρήσει πως αν χαμογελάσουμε σε κάποιον, το συνηθέστερο είναι ότι θα μας ανταποδώσει το χαμόγελο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν το χαμόγελο ένα από τα πρώτα στοιχεία που παρατηρούν στους άλλους και ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά. Έχει την ικανότητα να αυξάνει την οικειότητα, να μας κάνει πιο συμπαθείς και να προκαλεί θετική ανταπόκριση. Επιδρά, συνεπώς, θετικά στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, βελτιώνοντας την κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή.

Ας δούμε, λοιπόν, τι συμβαίνει στο πρόσωπό μας όταν χαμογελάμε. Μικρές ρυτίδες σχηματίζονται ακτινωτά στις άκρες των ματιών, οι γωνίες του στόματος τραβιούνται προς τα πλάγια και πάνω, τα χείλη ανοίγουν και αποκαλύπτονται τα πρόσθια άνω δόντια και, καθώς μεγαλώνουμε, ένα μέρος  των κάτω δοντιών. Συνεπώς, αυτό που συνθέτει την εικόνα του ελκυστικού ή όχι χαμόγελου είναι η αρμονία ή δυσαρμονία δοντιών, ούλων και χειλιών.

Αντιλαμβανόμενοι τη σημασία του χαμόγελου στην ποιότητα της ζωής μας, ο οδοντίατρος καλείται καθημερινά  να διατηρήσει ή να βελτιώσει το χαμόγελο των ασθενών του.

Ας δούμε πως μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το όμορφο χαμόγελό μας:

– Προτείνοντας εξατομικευμένο πρόγραμμα στοματικής υγιεινής, σύμφωνα με την κατάσταση του στόματος και την γενικότερη υγεία μας.

– Ορίζοντας τακτικές επανεξετάσεις, για έλεγχο και συντήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες μας. Ας μη ξεχνάμε ότι κάθε στόμα  έχει τις δικές του ευαισθησίες και ιδιαιτερότητες.

– Δίνοντας συμβουλές ισορροπημένης διατροφής, καθώς η διατροφή επηρεάζει την ανάπτυξη των δοντιών κατά την παιδική ηλικία και την διατήρησή τους σε καλή κατάσταση κατά την ενήλικη ζωή.

Αν δεν ανήκουμε στους ευνοημένους από τη φύση με όμορφα και λαμπερά δόντια, ο κατάλληλα καταρτισμένος οδοντίατρος, με τη βοήθεια της Αισθητικής Οδοντιατρικής, θα μας χαρίσει το χαμόγελο των ονείρων μας.

Ο έμπειρος οδοντίατρος, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας παρέχει σήμερα η Αισθητική Οδοντιατρική, θα μας βοηθήσει ν’ αποκτήσουμε το χαμόγελο που πάντα ονειρευόμασταν ή να ξανακερδίσουμε το χαμόγελο των νεανικών μας χρόνων.

Ας χαμογελάσουμε λοιπόν με αυτοπεποίθηση και ας κερδίσουμε τις εντυπώσεις!

Μας αξίζει!…

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Κόκκορη.

 


odontiatros-glyfada-kokkori.gr/  ||  Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori


ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 

follow Γλυφάδα metropolitans on twitter