Η «ευχή» του Μητροπολίτη Κορινθίας στον Τσίπρα: Να κάνουν και τα παιδιά σου σύμφωνο συμβίωσης

Συνεχίζει η εκκλησία να αντιδρά στην ψήφιση του σύμφωνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια με τον Μητροπολίτη Κορινθίας Διονύσιο να προκαλεί αίσθηση με την «ευχή» που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του, ο μητροπολίτης ανέφερε: «Εκφράζω πικρό παράπονο. Είναι δυνατόν να ακούς ολόκληρο πρωθυπουργό να λέει ”ζητώ συγγνώμη γιατί καθυστερήσαμε;”», αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στη Βουλή, την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.

«Αν του έδινα ως ευχή και του έλεγα, να σε αξιώσει ο Θεός, αφού έφερες τόσο μεγάλη πρόοδο, να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου. Τι θα μου έλεγε; Με ειρωνεύεσαι; Με κατηγορείς; Αυτό λοιπόν του λέω. Πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα παραδείγματα και να δίνουμε καλά παραδείγματα, δεν είναι αυτά καλά παραδείγματα», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Στέλιος Παππάς έκανε λόγο για κηρύγματα μίσους. «Εκτιμά ότι το παράδειγμα του είναι καλό;» διερωτήθηκε στο Mega το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σύμφωνο συμβίωσης είναι θέμα καθαρά ίσων δικαιωμάτων δεν είμαστε όλοι ίδιοι αλλά είμαστε όλοι ίσοι. Ο λόγος αυτός απομακρύνει τον κόσμο» τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. «Υπάρχουν και καλά παραδείγματα ιεραρχών χωρίς μισαλλοδοξία» πρόσθεσε.

source