Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Γλυφάδος

Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β., το Πάσχα του Καλοκαιριού, η εορτή της Κοιμήσεως Θεοτόκου εορτάστηκε και φέτος με πάσα λαμπρότητα, καθώς πανηγύρισαν οι εξής 4 Ενοριακοί Ναοί: α) Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, β) Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Γλυφάδας, γ) Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας και δ) Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης.

Να σημειωθεί πως χιλιάδες πιστοί προσήλθαν σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως τόσο στον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο, και στις 4 Ιερές Πανηγύρεις των Ενοριών που εορτάζουν στις 15 Αυγούστου, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα.

ΠΑΥΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015, χοροστάτησε στον Εσπερινό και την τελευταία Ιερά Παράκληση, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης, όπου και ομίλησε για την Παναγία μας. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, χάρισε μία προσωπική του ιερατική στολή, στον Προϊστάμενο της Ενορίας π. Πορφύριο Πλυττά.

Το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου 2015, παραμονή της Εορτής, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Άνω Γλυφάδας. Κατά την τέλεση του Εσπερινού και μετά την Αρτοκλασία, εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Δοξαστικό της Εορτής, ειδικότερα στο σημείο εκείνο που αναφαίρετε στο να προστατεύει η Παναγία τη Νεολαία.

Ανήμερα της Εορτής, Σάββατο 15 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας. Προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας στο Κοινωνικό, όπως και σε όλες της Ενορίες της Μητροπόλεώς μας, διαβάστηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2015.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, όπου εψάλησαν και τα Εγκώμια της Παναγίας μας. Στο τέλος του Εσπερινού, πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αδυναμία της γλώσσας να αναφερθεί κανείς στο πρόσωπο της Παναγίας μας, σύμφωνα και με τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό.

Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης, έκανε μία σύντομη αναφορά και σύνοψη όλων των κηρυγμάτων τα οποία έκανε κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου τόσο για το Θαβώριο Φως κατά την Εορτή της Μεταμορφώσεως, όσο και για το πρόσωπο της Παναγίας μας και σε όσα ανέφερε στο φετινό του ειδικό μήνυμα που διαβάστηκε το πρωί.

ΠΑΥΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, προέβει στη χειροθεσία Αναγνώστου, του νέου Λαμπαδάριου του Ιερού Ναού Δημητρίου Κεχαγιάογλου μόλις 18 ετών, το πρωτότοκο τέκνο από τα έντεκα συνολικά τέκνα του π. Στεφάνου Κεχαγιάογλου, ο οποίος εισήλθε φέτος στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και είναι και σπουδαστής της Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως. Αυτή η ενέργεια του Σεβασμιωτάτου, καταχειροκροτήθηκε και συγκίνησε ιδιαίτερα όλους τους Εκκλησιαζομένους.

Κατά τις παραπάνω Ακολουθίες και τη Θ. Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στο τέλος προσωπικά τον Άρτο και το Αντίδωρο αντίστοιχα.

source


///