Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη μεθαύριο και οι Γλυφαδιώτες έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπο, με την υψηλή συμμετοχή τους στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος, η οποία λειτουργεί στο Δήμο εδώ και 7 χρόνια.

Μια προσφορά ζωής, μοναδική και πολύτιμη, μια πράξη ανεκτίμητης αξίας. «Η κάθε προσφορά αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές. Ο αιμοδότης προσφέρει μόνο 10 λεπτά από το χρόνο του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει ο οργανισμός του. Το αίμα που δίνει αναπληρώνεται μέσα σε 10 λεπτά. Η διαδικασία αυτή αποτελεί ύψιστη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, ενώ παράλληλα είναι ωφέλιμη και για τον ίδιο τον αιμοδότη, καθώς κινητοποιείται ο μυελός των οστών για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος. Ε

ίμαστε πολύ περήφανοι που οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται κάθε φορά με τόση προθυμία στο κάλεσμα για προσφορά αίματος και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι αυτό», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Είναι εξαιρετικά σημαντικές αυτές οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου μας Γιώργου Παπανικολάου, οι τακτικές αιμοδοσίες για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος πάντα, αλλά πολύ περισσότερο εν καιρώ πανδημίας. Είμαστε εδώ, τις στηρίζουμε και ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες που προσφέρουν ζωή», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Κάθε αιμοδοσία είναι συμβολικά για εμάς μια Γιορτή Ζωής. Η μεγάλη ανταπόκριση στις δράσεις μας αυτές μας συγκινεί και μας κινητοποιεί να προσφέρουμε διαρκώς και πιο πολύ. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συμπολίτες μας», επεσήμανε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που είχε τον συντονισμό της δράσης.

Η τράπεζα αίματος του Δήμου Γλυφάδας δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή στις 3 Οκτωβρίου 2014 -κατά την έναρξη της πρώτης θητείας του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου- και έκτοτε καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε αίμα, με ιδιαίτερη μέριμνα σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικούς, άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον και σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απαιτούνται ετησίως 600.000 μονάδες για την κάλυψη των αναγκών όλης της χώρας. Μόνο το 40% αυτών καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, γεγονός που καταδεικνύει την τεράστια αξία αυτής της προσφοράς.