Η αύξηση κατά 300% των ενεργών κρουσμάτων και τα περίπου 12 κορονοπάρτι που έγιναν σε βίλες στη Μύκονο, έβαλαν το νησί σε καθεστώς «μίνι» lockdown. Δεν είναι όμως μόνο η Μύκονος που «κινδυνεύει» και η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη για τοπικά μέτρα όπου παραστεί ανάγκη.

 

Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι εκείνα που θα κρίνουν τα πάντα. Αυτά άλλωστε οδήγησαν και στην απόφαση των μέτρων που θυμίζει… lockdown στη Μύκονο: με απαγόρευση μουσικής και απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 με 06:00. Μέτρα που θα ισχύσουν έως τις 26 Ιουλίου.

Οι αντιδράσεις στη Μύκονο ήταν οργισμένες, αλλά η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να παίρνει μέτρα όπου το απαιτούν οι επιδημιολογικοί δείκτες. Θα είναι μέτρα τοπικού χαρακτήρα και θα επιλέγονται από ένα πακέτο που έχει ήδη διαμορφωθεί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Ανάμεσα στις επιλογές που υπάρχουν είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα
  • “Σιωπητήριο” στη μουσική
  • Περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση
  • Αναστολή εκδηλώσεων, πανηγυριών, θρησκευτικών λειτουργιών
  • Μάσκες παντού και σε εξωτερικούς χώρους.

Και ενώ η Μύκονος έμεινε… βουβή και με απαγόρευση κυκλοφορίας και οι ξενοδόχοι «φωνάζουν» πως πλέον οι τουρίστες θα πηγαίνουν στην Ίμπιζα, από την κυβέρνηση λένε ότι οι τουρίστες μπορούν να πηγαίνουν στο νησί αλλά με τα μέτρα που ισχύουν ήδη από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Δεδομένων όμως των οργισμένων αντιδράσεων, αυτό που διαμηνύεται είναι ότι θα υπάρχει καθημερινή μελέτη των στοιχείων και δεν αποκλείεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας να υπάρξει επανεξέταση των μέτρων.

Στο νησί, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. θα μεταβεί κλιμάκιο από 40 στελέχη της ΟΠΚΕ, θα επιστρατευτούν drones και το λιμενικό θα ενισχυθεί με προσωπικό και σκάφη για να μην επιτρέπεται να «δένουν» σκάφη αναψυχής.

see more: newsit.gr