Η Νατάσα Παζαΐτη χορεύει κατά του καρκίνου του μαστού

“Μαμά Πρόσεχε”, τιτλοφορείται το βίντεο κατά του καρκίνου του μαστού, που γυρίστηκε με τη συμμετοχή γιατρών της κλινικής όπου εργάζεται η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αλλά και ασθενών που νίκησαν τον καρκίνο!

“Κάποιοι περπατούν, άλλοι τρέχουν, εμείς χορεύουμε”. Με αυτό το μήνυμα, το ιατρικό προσωπικό του emΒΙΟ Medical Center συμμετέχει στον ετήσιο διαγωνισμό του Pink Glove Dance, με στόχο την εξασφάλιση χρηματικού ποσού για την έρευνα κατά του καρκίνου του μαστού. Μεταξύ αυτών που χορεύουν στο σχετικό βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη.

Στο συνοδευτικό κείμενο του βίντεο, το προσωπικό του emΒΙΟ Medical Center αναφέρει:

“Tο πιο σημαντικό κομμάτι της ιατρικής προόδου παραμένει η πρόληψη. Και το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας παραμένει η ποιότητα της ζωής. Εμείς στο emΒΙΟ τηρούμε την απόλυτη δέσμευση για την προαγωγή της υγείας και τον εορτασμό της ζωής. Φέτος τον Αύγουστο η υπεύθυνη του Τμήματος Μαστού του emBIO medical center Νατάσα Παζαϊτη έκανε το emBIO μέλος του Pink Glove Dance, μιας παγκόσμιας οργάνωσης για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Ο τρόπος που επικοινωνείται αυτό το μήνυμα ζωής είναι ο χορός”.

 

Κάθε χρόνο το Pink Glove Dance διοργανώνει έναν διαγωνισμό καλύτερου χορευτικού video στο οποίο συμμετέχουν κλινικές ή κοινωνικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο.

Η ανταμοιβή είναι ένα χρηματικό ποσό, το οποίο η ομάδα που κερδίζει το διαγωνισμό, το προσφέρει, είτε στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού, είτε σε φορείς που εργάζονται για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Στο video που γυρίστηκε στο emΒΙΟ, το χορευτικό μήνυμα είναι εμπνευσμένο από τις χιλιάδες γυναίκες που έχουν αποκτήσει παιδιά.

“Στο video αυτό χορέψαμε όλοι. Ο γυναικολόγος Θάνος Παράσχος, η Νατάσα Παζαϊτη, όλο το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του emΒΙΟ, έγκυες γυναίκες εθελόντριες, γυναίκες που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο, γυναίκες που τώρα την δίνουν, οι οικογένειες και οι φίλοι τους εκφράζοντας την απόφαση για την νίκη, για το ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ. Τα παιδιά συμμετέχουν γιατί είναι μια έμπνευση για την καλύτερη φροντίδα του εαυτού μας, για την προστασία της ζωής που μοιραζόμαστε με αυτούς και που μας χρειάζονται να είμαστε υγιείς και δυνατοί”, γράφει ο γιατρός Θάνος Παράσχος.

source