Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΑΣΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ!

GLYFADA METROPOLITANSΓια το Γλυφάδα metropolitans:

Άντα Θωμά, creative media

 

Θα έλεγα, ας διαβάσουμε όσα πολύτιμα έχει να μας πει η πρόεδρος γυναικών Γλυφάδας “Μαζί για τη ζωή” κα Σάσα Πατεράκη, αλλά επειδή, ακόμα και όταν γράφει είναι ένας χείμαρρος, διάφανος και μελωδικός, προτείνω να «ακούσουμε» καλύτερα. Να ακούσουμε τους ήχους ευαισθησίας, ελπίδας, δύναμης και ανθρωπιάς που ξεπηδούν μέσα από τις λέξεις στις απαντήσεις της. Θα δείτε…, προς το τέλος της συνέντευξης θα συμφωνήσετε μαζί μας.

 

Γ. m.: Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό σας και θαυμάζοντας την εντυπωσιακή «λίστα» ικανοτήτων, επιδεξιοτήτων, γνώσεων και εμπειριών, δεν ξέρει από πού να αρχίσει και πού να εστιάσει. Όσοι σας γνωρίζουν κα Πατεράκη μάλλον δεν υποψιάζονται τα περισσότερα από όσα συμπεριλαμβάνονται στο βιογραφικό σας και αυτό γιατί ένα από τα πιο σημαντικά σας πλεονεκτήματα είναι η ταπεινότητα και το ότι δεν σας διακατέχει καμία έπαρση ή υπεροψία. Όμως εγώ θα σταθώ στο πιο σημαντικό από όλα αυτά: στην ευαισθησία. Και έτσι λέω να αρχίσουμε. Τι σημαίνει λοιπόν ευαισθησία για εσάς;

Σ. Π.: H ευαισθησία είναι δύναμη και δείχνει την αγάπη, την προσφορά τη δοτικότητά μας, στους συνανθρώπους μας, στους κοντινούς μας ανθρώπους στην οικογένειά μας. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται περίεργο, αλλά είμαι ευαίσθητη και ψυχικά και πνευματικά. Την ευαισθησία μου στη ζωή, την έχω πληρώσει πολύ ακριβά βέβαια. Δεν μετανοιώνω όμως γι’ αυτό και όντως τη θεωρώ χάρισμά μου, με κάνει ανώτερο άνθρωπο, άνθρωπο με αξίες.

Γ. m.: Ποια ήταν η ανάγκη δημιουργίας του Συλλόγου Γυναικών Γλυφάδας «Μαζί για τη ζωή» και πόσα χρόνια είστε Πρόεδρός του;

Σ. Π.: Αφού νόσησα, συνέχισα! Είχα πίστη, δύναμη, ελπίδα ότι θα ξανασταθώ και έτσι έγινε. Σώθηκα και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην πίστη μου στον Θεό.

Μεγάλωσα λοιπόν στη Γλυφάδα, την αγάπησα… Είναι η πόλη μου. Είχα δυνατότητες για πολλά πράγματα στη ζωή μου, όμως το ποιο σημαντικό είναι, ότι κάποια στιγμή είπα «Σάσα προχώρα, κάνε κάτι, δημιούργησε έναν σύλλογο στην πόλη σου»! Έτσι και έγινε! Κατ’ αρχήν, πριν το Πάσχα του 2013, μετά τον Μάϊο, ιδρύθηκε ο σύλλογος με πολλές γυναίκες «Μαζί». Στο έργο της ίδρυσης αρχικά και ουσιαστικά, μας στήριξαν φίλες κυρίως και  γνωστές και εδώ αξίζει να αναφέρουμε και την παρουσία του ως ιδρυτικό μέλος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Παύλου, του δημάρχου μας Γιώργου Παπανικολάου, πολλών Γλυφαδιωτών και γενικά πολλών ανθρώπων…  Αλλά κυρίως με  τις αγαπημένες μου φίλες ιδρύσαμε «Μαζί» τον σύλλογό μας, ο οποίος απαριθμεί πάνω από 500 μέλη. Ναι, ήταν μια υπέροχη βραδυά, τότε που όλα ξεκίνησαν… Τον Σεπτέμβρη κλείνουμε έναν χρόνο!

Γ. m.: Πώς έχετε σχεδιάσει ή οραματίζεστε, τη διαδρομή εξέλιξης και ανάπτυξης προς τον στόχο του «Μαζί για τη ζωή»;

Σ. Π.: O Σύλλογος έχει μέλλον, έχει όρεξη για δουλειά. Είναι ένας τοπικός σύλλογος, ίσως ο μοναδικός με αυτό τον σκοπό και μετά υπάρχει ο πανελλήνιος Σύλλογος.

Στόχος του Συλλόγου μας λοιπόν, είναι η στήριξη σε όσες γυναίκες νόσησαν ή νοσούν. Θέλει αγώνα, θέλει δουλειά πολύ, δεν είμαστε ΜΚΟ. Έσοδα έχουμε από τα μέλη μας, από συνδρομές τους ή από φίλους που βοηθούν όπως μπορούν. Στη συνέχεια θέλουμε να παρέχουμε και ψυχολογική υποστήριξη και ναι ακόμα και προσπάθειες για δωρεάν επεμβάσεις. Όλα γίνονται όταν υπάρχει θέληση!

Γ. m.: Μια γυναίκα η οποία δεν νοσεί από καρκίνο του μαστού, μπορεί να γίνει μέλος του συλλόγου;

Σ. Π.: Βέβαια μπορεί να γίνει μέλος. Μέλη δεχόμαστε από παντού, από πολλές περιοχές. Η έδρα μας όμως είναι η Γλυφάδα. Οι γυναίκες της πόλης μας έχουν προτεραιότητα. Μπορούν να συμμετέχουν, να προσφέρουν, να δουλέψουν εθελοντικά. Ο σκοπός είναι ΙΕΡΟΣ!

Γ. m.: Γιατί νομίζετε ότι πρέπει η Γλυφαδιώτισσα να γίνει μέλος του συλλόγου; Τι έχει να ωφεληθεί ή να προσφέρει;

Σ. Π.: Θα θέλαμε όλες τις Γλυφαδιώτισσες να γίνουν μέλη του «Μαζί για τη ζωή», διότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να προσφέρουν τόσο στον εαυτό τους όσο και στο σύνολο. Σε αυτόν τον σύλλογο είμαστε η μία για την άλλη και όλες «Μαζί» για τη ζωή! Είπαμε ο σκοπός είναι ιερός. Όπως η ζωή.

ΣΑΣΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ

Γ. m.: Ως γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του συλλόγου για τον καρκίνο του μαστού κ. Πατεράκη, πιστεύετε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει το έργο σας;

Σ. Π.: Σαφώς στηρίζει το έργος μας. Πρώτο ιδρυτικό μέλος μας ο Δήμαρχος, ο Δήμαρχος της καρδιάς μας. Έτσι τον αποκαλούμε στην πόλη μας. Μας στηρίζει, καθώς και πολλοί σύμβουλοι, από όλες τις παρατάξεις πρέπει να αναφέρουμε!

Γ. m.: Είστε μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, πρόεδρος του συλλόγου, με πλούσιο κοινωνικό, εθελοντικό και φιλανθρωπικό έργο… Πώς «χωράει» η πολιτική μέσα σε όλα αυτά;

Σ. Π.: Κάνω προσπάθειες και μαζί με την καλή θέληση και στήριξη από τις Γλυφαδιώτισσες και όχι μόνο, με καθημερινό τρέξιμο τα προλαβαίνουμε όλα. Δεν κάνω  «πολιτική», αισθάνομαι ότι κάνω κοινωνική μέριμνα. Θα έλεγα, η προσφορά, η αγάπη μου για τα κοινά της πόλης μας, των συνανθρώπων μου, οι οποίοι με γνωρίζουν από μικρό παιδάκι.

Αυτό που κάνω το χαίρομαι, μού αρέσει, το στηρίζω και το αγαπώ και είμαι στη διάθεση του Δημάρχου για ό,τι χρειαστεί η πόλη μας, ιδιαίτερα σε θέματα υγείας.

Γ. m.: Αθλήτρια στίβου με πανελλήνιες νίκες, διεθνή καριέρα στη βιομηχανία της μόδας με πανελληνίους τίτλους ομορφιάς. Και συνεχίζετε…! Βλέπουμε ότι συνδυάζετε, τον δυναμισμό, την ομορφιά, τον αγώνα, τη νίκη και την επιβίωση και μας γεννιέται εύλογα η βεβαιότητα ότι θα τον αποκτήσετε τελικά αυτόν τον μαστογράφο… Θα θέλατε να μας «εκμυστηρευτείτε» το πώς;

Σ. Π.: Είναι το όνειρό μας, το δικό μου, της Ρόης Τσακώζη, της Ευγενίας Δουβή, της Μαρίας Κορωνέλλου, αλλά και όλου του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας. Είναι όνειρο των κοριτσιών μας, που τρέχουν κυριολεκτικά μέρα-νύχτα προκειμένου να τα προλάβουμε όλα!

Ένας μαστογράφος είναι πανάκριβος, θα γίνουν προσπάθειες, επαφές με αρμόδιους οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν.

Σκοπός μας είναι να τον αποκτήσουμε και μετά θα τον θέσουμε στη διάθεση του Δημάρχου μας και σε συνεργασία μαζί του θα τον διαθέσουμε εκεί που πρέπει, έτσι ώστε οι γυναίκες να κάνουν κάθε χρόνο τη ΔΩΡΕΑΝ μαστογραφία τους. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στον τομέα της υγείας η χώρα μας  δεν τα πάει και πολύ καλά. Με τον ΕΟΠΥΥ έχουμε θέματα, καθυστερημένα ραντεβού, άλλα δε γίνονται ποτέ… Οπότε και εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας.

Γ. m.: Μας ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας για τη σημασία της μαστογραφίας στη ζωή της κάθε γυναίκας. Θα μας πείτε λίγα λόγια για το εάν σάς βοήθησε εσάς αυτή η εξέταση;

Σ. Π.: Η μαστογραφία, σε γυναίκες άνω των 40 ετών έχει πολύ μεγάλη σημασία!

Δέκα λεπτά εξέτασης, μπορούν να σε σώσουν. Είναι πολύ σημαντική φίλες μου η πρόληψη! Η ενημέρωση!

Εμένα με βοήθησε, αλλά ήταν αργά. Καθυστέρησα την εξέταση επτά μήνες και δημιουργήθηκε ένας όγκος 2,5 εκατοστά…

Γ. m.: Κλείνοντας, περιμένουμε όλες, ανεξάρτητα από το εάν έχουμε νοσήσει ή όχι, ένα μήνυμα ζωής από εσάς!

Σ. Π.: Το μήνυμά μου: Μαζί για τη ζωή! ΠΡΟΛΗΨΗ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Γυναίκες, αγαπήστε τον εαυτό σας.

|| Δώστε του χρόνο!!! ||


ΣΑΣΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ

montage: Γλυφάδα metropolitans creative dpt.

GLYFADA METROPOLITANS

GLYFADA METROPOLITANS